Thandie Newton Moederdag Oproep: Help Moederkoeien Door Zuivel Te Dumpen

Voor directe publicatie:
8 mei 2015

Contact:
PETA Nederland; 0900 235 7382; [email protected]

Actrice onthult wreedheid tegen koeien en kalveren in de zuivelindustrie in nieuwe PETA-video

Amsterdam – “Als een moeder kan ik mij niet voorstellen hoe het zal zijn als mijn kinderen van me werden weggenomen”, begint Thandie Newton in haar nieuwe video  voor PETA, “maar dat is wat er elke dag gebeurt met koeien in de zuivelindustrie”. Dat is waarom Newton zich heeft aangesloten bij PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te eten… of te mishandelen op welke manier dan ook” – om alle moeders te verzoeken deze aankomende Moederdag medeleven te tonen voor moederkoeien door zuivelproducten te dumpen.

In de video laat Newton, een moeder van drie kinderen, zien hoe pasgeboren kalveren worden weggehaald bij hun moeders zodat de melk die bedoeld is voor de kalveren in plaats daarvan verkocht en gedronken kan worden door mensen, en de wanhopige moederkoeien dagenlang laat loeien voor hun gestolen kalveren. Mannelijke kalveren worden beschouwd als bijproducten van de zuivelindustrie en lopen de kans om kort na de geboorte door het hoofd geschoten te worden of veroordeeld te worden tot een erbarmelijk kort leven, alvorens gedood en vermalen te worden tot kalfsvlees. Het merendeel van de vrouwelijke kalveren wacht hetzelfde lot als hun moeders: stelselmatige, kunstmatige inseminatie totdat hun lijven in storten en ze geslacht worden voor goedkoop vlees.
 
“Sluit je alstublieft bij mij aan en kom op voor alle moeders door te weigeren om de wrede zuivelindustrie te ondersteunen”, concludeert Newton. “U kunt [koeien] helpen door simpelweg te kiezen voor plantaardige alternatieven zoals soja-, amandel-, hazelnoot-, rijst-, kokos- of, mijn eigen favoriet, havermelk.”

Bekend door haar BAFTA-winnende rol in Crash en haar rollen in, onder andere, The Pursuit of Happiness, Mission: Impossible II en For Colored Girls, is Newton momenteel te zien in de Amerikaanse televisieserie The Slap.

Newton, wie in 2014 bekroond werd als Sexiest Vegan Celebrity door PETA UK maakt deel uit van een groeiende lijst aan beroemdheden – waaronder Emily Deschanel, Pamela Anderson, Joaquin Phoenix en Alicia Silverstone – die zich hebben aangesloten bij PETA om een veganistisch dieet te promoten.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie of klik hier om ons veganistisch starterspakket te bekijken.