Topless model in ‘dode struisvogel’ jurk leidt demonstratie PETA tegen gebruik van exotische dierenhuiden door Hermès

MEDIA ALERT – MEDIA ALERT – MEDIA ALERT

Gehuld in een gruwelijke variant op de iconische ‘zwanen’ jurk van Björk, zal een topless ‘bloedend’ PETA model met een struisvogel ‘lijk’ om haar lichaam en met een bord in de vorm van een handtas een demonstratie van PETA leiden tegen het gebruik van exotische dierenhuiden in modeaccessoires.

De actie volgt direct op PETA’s openbaring van de eerste onthullingen ooit van de uiterst geheimzinnige commerciële struisvogelslachtindustrie, waar jonge struisvogels worden gehouden op smerige, kale weidegronden tot ze worden vervoerd naar slachthuizen. Daar worden de één jaar oude vogels vervolgens ondersteboven gehangen in een verdovingsmachine, voordat hun keel doorgesneden wordt en de veren van hun huid geplukt worden – wat de bobbelige of ‘kippenvel’ textuur van het leer veroorzaakt en gebruikt wordt in tassen van Birkin, Prada en andere ‘luxe’ artikelen.

“Iedereen die een oneffen bobbelige Birkintas of pokdalige Prada koopt is verantwoordelijk voor het elektrocuteren, afslachten, plukken en villen van een slimme, gevoelige en nieuwsgierige jonge struisvogel”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “Met zoveel kwalitatief goede en stijlvolle diervriendelijke accessoires beschikbaar, vragen we consumenten om geen dierlijke producten meer aan te schaffen en veganistisch te shoppen”.

PETA – waarvan het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – verzoekt Hermès, Prada en alle andere winkelketens te stoppen met de verkoop van struisvogelhuid en andere exotische huiden.

Uw verslaggeving is gewenst. Stuur uw reactie naar Yvonne Lemmen via 0900 235 7382; [email protected].

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.