VACHTVRIJE VRIJDAG: PETA BIEDT ADVIES OM ERVOOR TE ZORGEN DAT BONT ECHT NEP IS

Voor onmiddelijke publicatie:
November 21, 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

VACHTVRIJE VRIJDAG: PETA BIEDT ADVIES OM ERVOOR TE ZORGEN DAT BONT ECHT NEP IS
Omdat echt bont steeds vaker onterecht als namaakbont wordt aangeduid geeft de organisatie tips en trucs de aankoop van kleding die op wrede wijze is geproduceerd te voorkomen

Amsterdam – Voor de overgrote meerderheid van de consumenten is echt bont tegenwoordig absoluut onacceptabel, en grote namen zoals The Kooples, Hugo Boss en Giorgio Armani hebben het onlangs uit hun collecties verbannen en hun namen toegevoegd aan de lange lijst van bontvrije merken.

Omdat de kwaliteit van namaakbont de afgelopen jaren aanzienlijk is verbeterd, lijken synthetische opties vaak op het echte werk en voelen ze ook zo aan, waardoor het soms moeilijk is voor de consument om onderscheid te maken tussen echt en nep. De prijs is geen betrouwbare indicator meer, aangezien echt bont uit China steeds vaker gelabeld wordt als ‘namaak’ op kleding die over de hele wereld verkocht wordt.

Om meelevende consumenten te helpen garanderen dat wat ze kopen inderdaad zonder wreedheid is geproduceerd, heeft PETA een handige videohandleiding gemaakt met eenvoudige tips en trucs om het onderscheid te maken tussen echt en namaakbont.

Deel je deze Vachtvrije vrijdag (24 november) de volgende tips met je lezers?

  • Scheid het bont en kijk naar de aanhechting.

Namaakbont is meestal aangehecht aan gaas of gewoven stof. Echt bont is daarentegen aangehecht aan huid.

  • Kijk naar de punten van de haren.

Echte dierenharen lopen spits toe, tenzij ze geschoren of geknipt zijn. Namaakbont heeft echter vaak botte uiteinden. Dus als de haren spitse uiteinden hebben, neem dan het zekere voor het onzekere en laat het kledingstuk in het rek hangen.

  • Doe een brandtest (als je het kledingstuk al in je bezit hebt).

Verwijder een paar haren, houd ze met een pincet boven een onbrandbaar oppervlak en steek ze dan aan met een lucifer of aansteker. Brandend dierenhaar ruikt als brandend mensenhaar. Namaakbont, dat vaak van polyester wordt gemaakt, ruikt naar brandend plastic wanneer je het aansteekt.

Nu meer mensen dan ooit zich afzetten tegen onethisch geproduceerde materialen kan deze handleiding je lezers helpen om de volgende keer dat ze gaan winkelen diervriendelijke producten te kiezen.

Voor meer informatie over het kopen van producten zonder wreedheid kun je terecht op PETA.nl.

#