VERZET TEGEN WREEDHEID JEGENS KROKODILLEN OP WEG NAAR LOUIS VUITTONS BESTUURSKAMER

Voor directe publicatie:

12 januari 2017

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

VERZET TEGEN WREEDHEID JEGENS KROKODILLEN OP WEG NAAR LOUIS VUITTONS BESTUURSKAMER

PETA US koopt aandeel in moederonderneming van het bedrijf om van binnenuit aan te dringen op een einde aan de verkoop van exotische huiden

Amsterdam – In het kielzog van een PETA-exposé waarin wordt onthuld dat reptielen op krokodillenfokkerijen in Vietnam – inclusief twee fokkerijen die huiden hebben geleverd aan een looierij in het bezit van Louis Vuittons moederbedrijf, LVMH – in krappe kuilen worden opgesloten en er soms op hen wordt ingehakt terwijl ze nog leven en bewegen, is PETA US op de Euronext Paris aandeelhouder van LVMH geworden om het bedrijf aan te sporen te stoppen met de verkoop van goederen van exotische huiden.

“Bij elk PETA-exposé van de exotische huidenindustrie zijn gevoelige wezens aangetroffen die worden samengepropt in smerige kuilen, in stukken worden gehakt en worden achtergelaten om te sterven”, zegt PETA Nederland oprichter Ingrid Newkirk. “Van protestacties op straat tot het uitspreken in de bestuurskamer, PETA zal druk leggen op LVMH om te stoppen met de verkoop van elke tas, horlogeband of schoen gemaakt van de huid van een reptiel.”

PETA’s exposé, dat al meer dan 30 miljoen keer is bekeken, onthult dat op de twee fokkerijen die aan LVMH hebben geleverd, reptielen 15 maanden lang levenloos in duizenden kleine, betonnen cellen liggen, sommige kleiner dan hun eigen lichaam, waarna ze uiteindelijk worden geslacht. Anderen werden met tientallen tegelijk in kale betonnen kuilen gehouden. Op een andere fokkerij hakten medewerkers in op de nekken van de krokodillen en ramden zij metalen palen in hun ruggenmerg terwijl bloed uit de wonden stroomde, en een krokodil bewoog nog nadat hij was gevild. Deze dodingsmethode is al lang inhumaan bevonden en experts betuigen dat krokodillen tot meer dan een uur bij bewustzijn blijven nadat hun ruggenmerg en bloedvaten zijn doorgesneden.

PETA – wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te dragen” – heeft wreedheid onthuld op reptielfokkerijen op drie continenten (Afrika, Noord-Amerika en Azië) en heeft iedere keer aangetoond dat deze intelligente, gevoelige dieren smerige opsluiting en een gewelddadige dood moeten verdragen.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

 

#