VERZOEK OP VERBOD EXOTISCHE HUIDEN OP WEG NAAR HERMÈS BESTUURSKAMER

 

Voor directe publicatie:

5 juni 2017

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

Als aandeelhouder, vraagt PETA US het merk om ‘luxueuze’ artikelen gemaakt van struisvogel- en reptielenhuid te dumpen

Amsterdam – Achter elke tas gemaakt van struisvogel-, krokodillen- en alligatorhuid zit een kort, ellendig leven van ontbering en een gewelddadige dood. Dat is de boodschap die een PETA US-vertegenwoordiger op dinsdag zal overbrengen tijdens de Hermès jaarvergadering, in een poging om het bedrijf aan te sporen te stoppen met de verkoop van tassen, horlogebandjes, schoenen en andere artikelen die worden gemaakt van exotische huiden.

Wanneer:       Dinsdag, 6 juni, 12:00

Waar:             Palais des Congrès, Grand Amphithéâtre 2, place de la Porte-Maillot, Paris

“Er mag geen enkel gevoelig levend wezen in een smerige kuil gepropt worden om vervolgens levend in stukken te worden gehakt”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA roept Hermès op om een standpunt in te nemen tegen leed door te stoppen met het gebruik van alle exotische huiden in haar collecties.”

PETA, wiens motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – heeft een video-onthulling uitgebracht van ’s werelds grootste struisvogelslachterijen, inclusief de exclusieve leverancier van huiden voor Hermès’ Birkin tassen. De beelden laten zien dat jonge struisvogels in kale voederplaatsen werden gehouden tot ze in vrachtwagens werden gepropt en naar abattoirs werden gestuurd waar hun kelen werden doorgesneden. Ogenblikken later, terwijl hun lichamen nog warm waren, werden hun veren uitgerukt, en werden ze gevild en in stukken gehakt.

Een PETA-exposé van de reptielenhuidenindustrie in Texas en Zimbabwe onthulde de verschrikkelijke omstandigheden waarin alligators en krokodillen werden opgevoed en gedood voor Hermès ‘luxe’ Birkin en Kelly tassen en horlogebandjes. Alligators op een fokkerij in Texas, die huiden leverde aan een looierij van Hermès, werden gehouden in stinkend water en in kale, donkere schuren voordat hun nekken werden opengesneden en metalen buizen in hun hoofden werden geramd in een poging om hun hersenen te verpletteren, vaak terwijl ze volledig bij bewustzijn waren.

Demonstranten zullen dinsdag voor de flagshipstore van Hermès in Parijs staan terwijl de woordvoerder van PETA US ondertussen aanwezig zal zijn bij de jaarvergadering van het bedrijf. Foto’s van eerdere PETA demonstraties buiten Hermès winkels zijn hier en hier verkrijgbaar.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

#