VIDEO: CASEY AFFLECK OPENBAART WREEDHEID IN CIRCUSSEN

Voor onmiddellijke publicatie:

24 februari 2017

Contact:
Yvonne Lemmen 0900 235 7382; [email protected]

VIDEO: CASEY AFFLECK OPENBAART WREEDHEID IN CIRCUSSEN

Nieuwe PETA US campagne van Manchester by the Sea ster onthult dat tijgers worden gezweept en worden bedreigd om trucjes uit te voeren

Amsterdam – net na zijn Golden Globe en BAFTA-overwinningen voor Manchester by the Sea, heeft Casey Affleck zich aangesloten bij PETA US voor een nieuwe video, waarin hij families oproept circussen die levende dieren gebruiken te vermijden. Tijgers en andere grote katachtigen die gebruikt worden voor vermaak, worden gehouden in kleine, kale kooien en worden gezweept om hen te dwingen op te treden, zegt de Oscar-genomineerde, “Ik kies ervoor om in de entertainmentindustrie te werken, maar dieren in circussen en andere reizende shows hebben hier nooit voor kunnen kiezen.”

Als ouder zegt Affleck dat hij vooral geschokt was te leren dat doodsbange welpen vaak van hun moeders worden weggehaald op jonge leeftijd om hen gemakkelijker handelbaar te houden en hen te laten wennen aan menselijke handelingen. “Deze industrie verscheurt families en stelt individuen bloot aan een leven van treitering en ontbering,” zegt Affleck. “[Trainers] slepen de grote katachtigen rond aan zware kettingen of touwen om hun nek en slaan hen met stokken, palen en zwepen. Ze slaan hen genadeloos en pesten hen tot ze door hoepels springen.”

De video laat ook voorbeelden zien van de kleine, kale kooien waarin grote katachtigen worden opgesloten wanneer ze niet optreden, waar ze worden gedwongen om te eten, drinken, slapen en te ontlasten in een en dezelfde plek. Het laat ook zien hoe trainers de dieren zwepen en slaan, en hen dwingen om betekenisloze trucs uit te voeren.

Affleck sluit zich aan bij een grote lijst bekende sterren – inclusief Pamela Anderson, Sir Roger Moore, Martin Freeman, Michael Sheen en vele anderen – die samenwerkten met PETA (wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te gebruiken voor vermaak”) en haar internationale zusterorganisaties om zich uit te spreken tegen circussen die dieren gebruiken en mishandelen.

Voor meer informatie, bezoek alstublieft PETA.nl.

 

 

#