VIDEO: HONDEN OPGESLOTEN IN SMERIGE KOOIEN BIJ CHINESE BROODFOKKERS

Voor onmiddelijke publicatie:
21 februari 2018

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

VIDEO: HONDEN OPGESLOTEN IN SMERIGE KOOIEN BIJ CHINESE BROODFOKKERS
PETA vraagt iedereen om dieren uit dierenasiels te adopteren en ze nooit te kopen in dierenwinkels

Amsterdam – Een nieuw ooggetuigenonderzoek door PETA Azië heeft wijdverspreid leed aangetoond bij broodfokkers in heel China. De videobeelden, die aan het begin van het Chinese jaar van de hond werden gepubliceerd, tonen honden en puppy’s die opgesloten zitten in smerige kooien die nauwelijks groter zijn dan hun eigen lichaam. De dieren blaften wanhopig en staken hun neus door de kooidraden om te proberen te ontsnappen aan de opeenhoping van hun eigen uitwerpselen. Velen leden aan ernstige heupdysplasie en andere pijnlijke aandoeningen veroorzaakt door inteelt.

“Wrede broodfokkers zien honden als niets meer dan fokmachines”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “Dit jaar van de hond roept PETA iedereen op om het gehuil van deze gevangen honden niet te vergeten en te beloven nooit een dier te kopen bij een dierenwinkel of fokker.”

Broodfokkers komen niet alleen voor in China. In 2015 werden er in Nederland meer dan 3.560 legale fokkers geteld. Daarnaast worden er onder afschuwelijke omstandigheden pups het land binnen gesmokkeld door gewetenloze fokkers in het buitenland. De Animal Medical Care Foundation en het Stray Animal Foundation Platform melden dat bijna 70 procent van alle honden die in Nederland worden verkocht, afkomstig is uit de commerciële of illegale huisdierindustrie, en volgens de Spaanse dierenbeschermingsorganisatie FAADA is 42 procent van al het handelsverkeer van honden in Europa illegaal.

Broodfokkers en dierenwinkels houden de overbevolkingscrisis van dakloze dieren in stand door nog meer dieren op de wereld te zetten. Iedere keer dat iemand een puppy bij een dierenwinkel koopt, verliest een lieve hond in een dierenasiel of op straat een kans om een thuis te vinden. Daarom vraagt PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt, “dieren zijn niet van ons om te mishandelen op welke manier dan ook” – iedereen om honden uit dierenasiels te adopteren en hun dierlijke metgezellen te laten castreren of steriliseren.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

#