VIDEO: ‘KOOP HET NIET!’ MENA SUVARI BEKRITISEERT DE WREDE DONSINDUSTRIE IN EEN NIEUWE CAMPAGNE VAN PETA US

Voor onmiddelijke publicatie:

28 juni 2018

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

VIDEO: ‘KOOP HET NIET!’ MENA SUVARI BEKRITISEERT DE WREDE DONSINDUSTRIE IN EEN NIEUWE CAMPAGNE VAN PETA US

American Beauty-ster komt op voor zachtaardige, bebloede vogels

Amsterdam – Met bebloede veren rondom haar gezicht bekritiseert de vegan American Pie-ster Mena Suvari de donsindustrie in een gloednieuwe reclamecampagne van PETA US waarin wordt verkondigd, “Dierenmishandeling doet me pijn. De productie van dons is vreselijk voor eenden. Koop het niet.”

 

In een bijbehorende videoclip vertelt Suvari hoe ze voor het eerst hoorde over het lijden van vogels in de donsindustrie: “Ik weet nog dat ik thuis zat en dat ik een van de video’s bekeek waarop ganzen te zien waren wiens veren werden uitgetrokken terwijl ze nog in leven waren, en ze schreeuwden”, zegt ze. “En het was echt, echt afschuwelijk.” Ze gooide meteen haar donzen dekbedden en kussens in de vuilnisbak. “Ik kon na het bekijken van die video die nacht niet op die kussens gaan liggen om te gaan slapen”, legt ze uit.

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt, “Dieren zijn niet van ons om te dragen of om te mishandelen op welke manier dan ook” – heeft onthuld dat werknemers in de donsindustrie in China zieke en gewonde kuikens, ganzen en eenden achterlieten om een pijnlijke dood te sterven. Dode vogels werden rottend in kratten en vijvers aangetroffen of naar buiten gegooid als afval.

Suvari werkte eerder samen met PETA US om te pleiten voor een verbod op de pelsdierhouderij in Estland. Ze maakt deel uit van een lange lijst van beroemdheden – waaronder haar medespeler in American Woman, Alicia Silverstone, evenals Gillian Anderson, Joaquin Phoenix en Krysten Ritter – die PETA of haar internationale zusterorganisaties hebben geholpen om medeleven voor dieren te bevorderen.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

#