Video: Luiers, Babyvoeding, Melk en Meer Voor Volwassen Baby Die Wordt Losgelaten in Londen

Voor onmiddellijke publicatie:

19 februari 2019

Contactgegevens:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

VIDEO: LUIERS, BABYVOEDING, MELK EN MEER VOOR VOLWASSEN BABY DIE WORDT LOSGELATEN IN LONDEN

Humoristische PETA UK-parodie wijst erop dat melk voor baby’s is, niet voor volwassenen

Amsterdam – Een volwassen man rijdt in Londen rond op een driewieler, vraagt een vreemde om hem babyvoeding te geven en hem een boertje te laten doen, speelt met zijn eten, draagt een luier en neem slokken koeienmelk – het is geen rare nieuwe realityshow maar PETA UK’s nieuwste viral video, hier te zien, die de absurditeit van de consumptie van melk door volwassenen benadrukt. Het grappige filmpje roept kijkers die plaatsvervangende schaamte krijgen van de acties van deze babyman op om zuivelproducten te mijden en vegan te worden met het verzoek: “Het wordt tijd dat we volwassen worden.”

“Mensen hebben de twijfelachtige eer om de enige soort ter wereld te zijn die de melk van een ander dier drinkt en dat blijft doen als volwassene”, zegt PETA UK-directeur Elisa Allen. “PETA hoopt dat deze video mensen aan het lachen maakt maar ook dient als oproep aan volwassenen dat het drinken van de borstafscheiding van een koe even ongepast is als iemand vragen om je een boertje te laten doen.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt dat “dieren niet van ons zijn om te eten” – merkt op dat vegan melksoorten gemaakt van soja, kokosnoten, amandelen, haver en hennep een passende, gezonde en heerlijke optie zijn voor dorstige mensen. Ze bevatten geen dierlijk vet of cholesterol waar de slagaderen verstopt van raken, in tegenstelling tot koeienmelk, die vaak ook sporen van pus en bacteriën van de geïnfecteerde uiers van koeien bevat. Bovendien bespaart vegan melk koeien een leven waarin ze gedwongen zwanger worden gemaakt en regelmatig van hun baby’s worden gescheiden totdat hun lichaam het opgeeft en ze worden geslacht voor goedkoop vlees.

Deze video is de tweede antizuivelsamenwerking van PETA met het creatieve bureau Don’t Panic uit Londen. De eerste video, bekend als ‘Dog Milk‘, is meer dan 10 miljoen keer bekeken.

Bezoek voor meer informatie PETA.nl

#