VIDEO: OLIFANTEN WORDEN MET VEEL GEWELD GESLAGEN VOOR ‘BENEFIET’-POLOWEDSTRIJD

Voor onmiddellijke publicatie:
9 Maart 2018 

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

VIDEO: OLIFANTEN WORDEN MET VEEL GEWELD GESLAGEN VOOR ‘BENEFIET’-POLOWEDSTRIJD

Johnnie Walker – onderdeel van Diageo – Ferrari en andere sponsors worden verzocht om steun aan polotoernooi te stoppen nadat onderzoek achter de schermen dierenmishandeling blootlegt

Amsterdam – Nadat Peta Azië schokkende videobeelden heeft gepubliceerd waarop begeleiders te zien zijn die olifanten herhaaldelijk slaan voor het King’s Cup Elephant Polo Tournament 2018 van Anantara Riversite Bankok Resort in Thailand roept PETA UK de Europese sponsors van het evenement – waaronder Peroni, Ferrari, Johnnie Walker en San Pellegrino – op om de steun aan het wrede toernooi, dat zich voordoet als een liefdadigheidsevenement ten behoeve van olifanten, in te trekken.

Op de beelden, die zijn opgenomen vanuit de ramen van hotels en appartementen in de buurt, is te zien dat begeleiders in een wachtruimte naast het poloveld de gevangen olifanten herhaaldelijk slaan en steken met olifantenstokken, wapens die iets weghebben van een kachelpook met aan één kant een lange, scherpe metalen haak, waarmee de dieren aan hun zeer gevoelige oren worden getrokken.

“Olifanten slaan tot ze polo ‘spelen’ voor menselijk vermaak onder het mom van fondsen werven voor olifantenbescherming is wreed bedrog, en de sponsors moeten onmiddellijk hun steun intrekken”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA roept de bedrijven die het toernooi sponsoren op om hun naam niet langer te verbinden aan dit gewelddadige spektakel en in de toekomst nooit evenementen te steunen waarvoor dieren worden uitgebuit.”

Olifanten die worden gebruikt voor polotoernooien, ritjes, of welke andere vorm van amusement dan ook worden met veel geweld getraind om ze te breken, en worden daarvoor regelmatig geslagen. Tussen de wedstrijden door worden ze vaak aan zulke korte ketens gelegd dat ze nauwelijks een stap kunnen verzetten. Vanwege deze wreedheden zijn er in het verleden veel van zulke toernooien afgezegd of hebben ze sponsors verloren – en Guinness World Records heeft zelfs alle verwijzingen naar records die met olifantenpolo te maken hebben geschrapt.

Tevens heeft PETA US – wiens motto gedeeltelijk luidt, “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor amusement” – in een brief de Minor Hotel Group, dat het merk Anantara in bezit heeft en het evenement heeft georganiseerd, opgeroepen om het toernooi te stoppen.

De brieven van PETA US en haar internationale zusterorganisaties zijn op aanvraag beschikbaar. Bezoek voor meer informatie PETA.nl.

 

#