Video: Paarden Gegeseld, Kamelen Tot Bloedens Toe Geslagen Voor Toerisme In Egypte

oor onmiddellijke publicatie:

16 april 2019

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

VIDEO: PAARDEN GEGESELD, KAMELEN TOT BLOEDENS TOE GESLAGEN VOOR TOERISME IN EGYPTE

PETA UK roept op tot dierenverbod op toeristische locaties na onthullingen dat zwakke, gewonde dieren gedwongen worden toeristen te vervoeren in de hete zon

Amsterdam – Een nieuw PETA Azië-onderzoek naar de belangrijkste toeristische bestemmingen in Egypte – waaronder de Piramide van Cheops, Saqqara en Luxor – heeft de gruwelijke mishandeling onthuld van paarden en kamelen die bezoekers op hun rug of in rijtuigen moeten vervoeren in de zinderende hitte zonder toegang tot schaduw, voedsel of water. Ooggetuigen legden ook vast dat kamelen op de Birqash-kamelenmarkt werden geslagen voordat ze aan de toeristenindustrie werden verkocht. Als reactie roept PETA op tot een verbod op het gebruik van werkende dieren op toeristische locaties in het land.

Videobeelden tonen trainers in Gizeh die gewelddadig een paard slaan dat op haar zij was gevallen bij het gedwongen voorttrekken van een rijtuig. Ze was zwaargewond geraakt door haar val, maar ze bleven haar slaan totdat ze weer opstond. Veel paarden die werden gebruikt voor tochten in Gizeh en Luxor hadden pijnlijke, bloedige wonden en moesten in de brandende zon wachten op de volgende betalende klant – zonder eten, water of schaduw. Uitgehongerde paarden waarvan je de ribben door hun huid kon zien, werden herhaaldelijk voortgetrokken en geslagen. En op de beruchte Birqash-kamelenmarkt werd geobserveerd dat mannen en kinderen schreeuwende kamelen met stokken sloegen. Veel van de dieren hadden bebloede gezichten en één kameel schuimbekte.

“Het is schandalig dat uitgeputte, uitgemergelde dieren in Egypte worden mishandeld en geslagen om eindeloze ritten in de hitte te geven, zelfs als ze door hun poten zakken en instorten”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA roept het Egyptische Ministerie van Toerisme op om deze mishandelde dieren te vervangen door moderne voertuigen zoals elektrische riksja’s zodat toeristen de rijke geschiedenis van het land kunnen waarderen zonder dierenleed te steunen.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt, “dieren zijn niet van ons om te mishandelen op welke manier dan ook” – merkt op dat de kamelen die op de Birqash-markt worden verkocht opnieuw de markt opgaan en worden geslacht zodra ze niet langer in staat zijn om ritjes rond de piramides van Gizeh en Saqqara te geven.

De brief van PETA Azië aan de Egyptische minister van Toerisme, Rania Al-Mashat, is op aanvraag beschikbaar.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

 

#