Video: Voorheen Bontdragende Sharon Osbourne Walgt Van Wrede Huidenhandel

Voor directe publicatie:

28 januari 2016

Contact:

PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Ster onthult hoe chinchilla’s worden opgesloten, geëlektrocuteerd en gevild voor jassen en bontkragen

Amsterdam – Sharon Osbourne droeg langgeleden tijdens haar muziekmanagement en The Osbournes-dagen dierenbont – maar toen zij te weten kwam hoe dieren lijden en sterven voor elke bontjas heeft ze het voorgoed afgezworen. Dat is waarom The Talk-medepresentatrice als eerste klaar stond om samen te werken met PETA US voor een nieuwe video waarin ze opkomt voor de kleinste slachtoffers van de bonthandel – chinchilla’s – en verzoekt het winkelend publiek om bont in het rek te laten hangen en uit hun kledingkast te weren.

In de video onthult Osbourne hoe de van nature sociale chinchilla’s geïsoleerd worden in kleine, ranzige kooien voordat medewerkers hen de nek breken of elektrocuteren en hen bij bewustzijn de pijn en angst van een volledige hartaanval laten ervaren. Ze benadrukt: “Een enkele chinchillajas de pelzen van meer dan 150 dieren bevat. Help alstublieft mee. Koop en draag nooit maar enige vorm van bont of bontkragen en vertel anderen waarom”.

En in een exclusief video interview met PETA US onthult Osbourne dat het bekijken van video onthullingen zoals die van PETA US haar voor het eerst inspireerde om bontvrij te zijn. “Ik stelde mijzelf op de hoogte door documentaires te bekijken over wat er daadwerkelijk achter het maken van deze bontjassen en bontsjaals zit, en toen ik mij besefte hoe het gebeurde, walgde ik daarvan”, zegt ze. “Ik walgde er gewoon van.”

Osbourne maakt deel uit van een lange lijst aan beroemdheden – inclusief haar dochter, Kelly Osbourne, en tevens P!nk, Wendy Williams, Olivia Munn, Penélope Cruz, Eva Mendes en Charlize Theron – die hebben samengewerkt met PETA US (van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen”) om zich uit te spreken tegen bont.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.

#