Vivienne Westwood Springt Onder De Douche In Nieuwe Pro-Vegetarische Video

Amsterdam – Met haar prachtige jurken, verruild voor een douchemuts, schittert Vivienne Westwood in een nieuwe uitdagende video van PETA UK over de uitputting van watervoorzieningen door de vleesindustrie.

“Ik ben een eco-krijger, maar ik neem lange douches met een schoon geweten omdat ik een vegetariër ben”, vertelt mevrouw Vivienne Westwood in het filmpje, dat PETA wereldwijd zal uitbrengen, Westwood onthultde video op dinsdag tijdens een lancering rond lunchtijd.

In de video, die Westwood zal laten zien voorafgaand aan Wereld Water Dag op 22 maart, trekt de ontwerpster de aandacht voor de enorme hoeveelheden water die verbruikt worden in de vleesindustrie. Rivieren worden verlegd voor de vee-industrie, niet alleen voor de dieren maar ook voor het telen van de gewassen waarmee de dieren vetgemest worden. Zo wordt er in een recent artikel van de  New York Times “Meat Makes the Planet Thirsty” een Europees onderzoek aangehaald waar in staat dat er 15 miljoen liter water nodig is voor het produceren van 900 kilo vlees terwijl er slechts 321 liter water nodig is om 900 kilo groenten te produceren. Ander onderzoek van de VN benoemt de vleesindustrie als een van de belangrijkste oorzaken van klimaatverandering.

“Door vlees te mijden, doe je meer voor het milieu dan recyclen of het rijden van een hybride auto”, legt Westwood onder de douche uit. Het stijlvolle filmpje is geregisseerd door Robbie Newby en geproduceerd door Carter Burwell, de BAFTA en EMMY winnaar bekend voor zijn soundtracks voor films van de Coen brothers en Spike Jonze.

Westwood zal de video voor het eerst laten zien en vragen beantwoorden samen met PETA US Senior Vice President Dan Mathews, die dit project bedacht heeft. De lancering zal plaatsvinden in het bekroonde gastronomisch vegetarisch restaurant tibits, waar de lunch geserveerd zal worden. De video met het vraaggesprek aan Westwood over de campagne kan hier bekeken worden.