Wereldkampioen “Parkour” Voert Levensgevaarlijke Stunts Uit Om Veganisme Te Promoten

Voor directe publicatie:
3 september 2014

Contact:
Tim Zijlstra 0900 235 7382; [email protected]

Fit en doelgericht springt Tim ‘Livewire’ Shieff kriskras door de skyline van Londen in een nieuwe PETA UK video

Amsterdam – Sterk. Gezond. Veganist. Tim Shieff, wereldkampioen ‘parkour’ en American Ninja Warrior veteraan, is de aller nieuwste atleet die zich aansluit bij PETA UK om de voordelen van een op planten gebaseerd dieet te promoten.

In de korte video, die u hier kunt bekijken, is te zien hoe Tim al sprintend, kopjeduikelend, glijdend, springend en klimmend zijn weg door de Britse hoofdstad baant, alvorens hij bovenop een van de hoogste gebouwen van de stad een handstand maakt. De video eindigt met de slogan “Do More Than Survive. Thrive. Choose Vegan”.

Tim, die al 2,5 jaar veganist is en zich sindsdien nog nooit beter heeft gevoeld, spreekt zich uit over zijn dieet: “Ik ben gezonder en gelukkigere dan ooit te voren en wat nog belangrijker is, er worden geen dieren voor mishandeld. Sinds ik veganist ben geworden kan ik langer en harder trainen en heb ik zelfs gemerkt dat mijn wonden zich sneller helen. Vroeger had ik last van peesontstekingen en daar heb ik inmiddels nooit meer last van!”

Tim staat graag in de keuken en heeft genoeg veganistische recepten om te delen met collega atleten en anderen die hun krachten aftasten en hun uithoudingsvermogen en spierkracht willen verbeteren.

Parkour is een holistische trainingsmethode die is ontwikkeld in Frankrijk door Raymond Belle, David Belle, en Sébastien Foucan eind jaren 80 en werd populair tussen 1990 en 2000 door middel van films, documentaires en reclames waarin deze vorm van atletiek vaak te zien was.

Andere atleten die een op planten gebaseerd dieet omarmen zijn voormalige WBA zwaargewicht kampioen David Haye, atleet in de duursport Rich Roll en de sterkste man van Duitsland, Patrik Baboumian.