Wie Kust Tom Hardy In Zijn Nieuwe PETA Advertentie? Zijn Hond!

Voor direct publicatie:
29 april 2015

Contact:
PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

Mad Max ster redt hondenvriend die naast hem schittert in pro-adoptie campagne

Amsterdam – Toen Tom Hardy Lawless aan het filmen was in Atlanta, zag hij een dakloze hond los lopen op de snelweg en kwam direct in actie – door de hond te vangen, hij noemde hem Woodstock (of “Woody” kortgezegd) en nam hem mee naar huis in Londen. Nu moedigt Hardy iedereen aan om hun eigen “grootste fan” te vinden en een hond uit een asiel te adopteren door middel van deze advertentie:

“Voor mij is een hond eigenlijk het hart van een familie op veel verschillende manieren ook in het leven”, zei Hardy tegen New York magazine in de herfst. “Een hond is belangrijk vanwege zijn onvoorwaardelijke liefde .… Als er een hond is, en een hond is gelukkig, … dan weet je dat het een gelukkig thuis is.”

Niet iedere hond heeft net zo veel geluk als Woody. Ieder jaar belanden er tienduizenden honden en katten in Nederlandse dierenasielen. Velen belanden op straat, waar ze mogelijk verhongeren, bevriezen, aangereden worden door auto’s of lijden door andere vormen van mishandeling. Dat is waarom Hardy en PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit, “dieren zijn niet van ons om op welke manier dan ook te mishandelen” – mensen aanmoedigen om te adopteren bij een plaatselijk asiel en nooit te kopen bij fokkers of dierenwinkels, wat de dakloze dierenoverpopulatie crisis alleen maar erger maakt.

Hardy is niet de enige bekende vriend van Woodstock. Veganistische actrice en Lawless co-acteur Jessica Chastain was met Hardy toen hij Woody vond, en haar moeder heeft geholpen om voor hem te zorgen totdat zijn verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk was goed gekeurd.

Tom Hardy sluit zich aan bij een groeiende lijst van bekendheden – waaronder Anjelica Huston, P!nk, Charlize Theron, Joaquin Phoenix en Eva Mendes – die zich bij PETA en haar internationale zusterorganstie hebben aangesloten om medeleven voor dieren te promoten.

Ga naar PETA.nl voor meer informatie of klik hier voor de advertentie in hoge resolutie.