‘Wilde’ Seksuele Lust In Nieuwe PETA Pro-Vega Video

Amsterdam – Elanden, schapen, buffels, paarden, konijnen, neushoorns – noem maar op, en ze doen het (ja, dat!) in een gloednieuwe PETA-video van het prijswinnende reclamebureau Fallon. Begeleid door de muziek van een klassieker uit de kinderjaren “Teddy bear’s picnic”, gaat de actie constant door, tot het laatste beeld waarbij PETA’s beeldende logo met konijn – en haar nieuwe vriendje – ook meedoen. De video eindigt met de boodschap “Vegans Have a Bigger Sexual Appetite. Do It Like They Do. Go Vegan” (Vertaald: “Veganisten hebben een grotere seksdrift. Doe het zoals zij het doen. Word veganist”). Waarom zou een groep mensen die zich wijden aan dierenrechten een video laten zien waarin dieren van bil gaan? Om een punt te maken, namelijk dat het bloed van veganisten zich niet een weg hoeft te banen langs cholesterolophoping in de slagaders en hun lichaam hierdoor beter functioneert – en dus ook in de slaapkamer!

“Vleeseters kunnen in bed wild worden in plaats van beroerd door simpelweg veganist te worden”, zegt PETA’s Senior programmamanager Yvonne Taylor, die er op wees dat sinds de laatste keer dat Fallon een video voor PETA maakte met als thema seks – waarbij mannen geschapen waren met grote wortels, kalebassen en bananen, die meer dan een half miljoen keer is bekeken op YouTube – de vraag naar PETA’s vegetarische/veganistische starterspakket omhoog schoot met 30 procent. “Iedereen vindt zichzelf een beest als het over seks gaat, en vele van hen kunnen dat ook zijn als ze voor plantaardig kiezen.”

Cholesterol in vlees, eieren en zuivelproducten vertraagt de doorstroming van bloed naar alle organen – waaronder naar de organen die van vitaal belang zijn in bed. Daarentegen bevatten veganistische maaltijden, geen enkel spoor van dierlijk vet of cholesterol dat in vlees, eieren en zuivelproducten zit. Veganisten zijn over het algemeen ook beter in vorm en dunner dan vleeseters en hebben minder kans op kanker, hartkwalen, beroertes, diabetes en overgewicht.

Omdat het grootbrengen van dieren voor voedsel de belangrijkste oorzaak is van watervervuiling, landafbraak en broeikasgassen die verantwoordelijk zijn voor klimaatverandering, is veganistisch worden een van de beste dingen die je kunt doen voor de planeet. Iedereen die veganistisch wordt, redt tot wel 100 dieren per jaar van intens leed in de vee-industrie, slachthuizen en op het dek van vissersboten.