WORDEN BOORPLATFORMEN IN DE NOORDZEE VEGAN VOOR DE DAG VAN DE AARDE?

Voor onmiddellijke publicatie:

22 april 2019

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

WORDEN BOORPLATFORMEN IN DE NOORDZEE VEGAN VOOR DE DAG VAN DE AARDE?

PETA UK doet een beroep op het Nederlandse hoofdkantoor van Shell om milieuschade te compenseren door milieuvriendelijke vegan maaltijden aan werknemers aan te bieden

Den Haag – Een milieuvriendelijke stap … van een oliemaatschappij? In de aanloop naar de Dag van de Aarde (22 april) heeft PETA UK een brief gestuurd aan Royal Dutch Shell, waarvan het hoofdkantoor zich in Den Haag bevindt, om het bedrijf te verzoeken een ​​deel van de milieuschade die wordt veroorzaakt door het boren naar olie te compenseren door vegan maaltijden te serveren op alle booreilanden in de Noordzee, waar werknemers vaak maandenlang wonen.

“De veeteelt staat op de tweede plaats achter het verbruik van fossiele brandstoffen als het gaat om bijdragen aan klimaatverandering”, zegt de oprichter van PETA en PETA UK, Ingrid Newkirk. “Daarom vraagt PETA UK aan Shell om met het oog op de Dag van de Aarde de gezondheid van hun werknemers te verbeteren, het dierenlevens te redden en de vernietiging van de planeet te vertragen door over te stappen op vegan maaltijden op alle booreilanden van het bedrijf.”

In de brief wijst PETA UK erop dat de vijf grootste vlees- en zuivelondernemingen samen verantwoordelijk zijn voor meer uitstoot van broeikasgassen dan Shell, ExxonMobil of BP. Onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Oxford toont aan dat alle dierlijke voedingsmiddelen – inclusief koeienmelk, kippenvlees en -eieren – een hogere CO2-voetafdruk hebben dan hun plantaardige equivalenten. En het eten van vegan voedsel kan iemands dieetgerelateerde CO2-voetafdruk met meer dan de helft doen verminderen.

PETA – waarvan het motto deels luidt “dieren zijn niet van ons zijn om te eten” en dat zich verzet zich tegen het speciësisme, het wereldbeeld waarin de mens superieur is – merkt op dat iedereen die vegan wordt meer dan 200 dieren per jaar dagelijks leed en een angstaanjagende dood bespaart. Bovendien lopen vegans een lager risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, diabetes, obesitas en kanker dan vleeseters.

De brief van PETA UK aan Ben van Beurden, CEO van Royal Dutch Shell, is hier beschikbaar. Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

 

#