FILMMAKER EN FOTOGRAAF JACK HARRIES ONTHULT DIERONVRIENDELIJKE TOERISTISCHE ATTRACTIES IN NIEUWE PETA UK VIDEO

Voor onmiddellijke publicatie:

16 augustus 2017

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Wereldreiziger en social-mediaster JacksGap verzoekt iedereen om diervriendelijk te reizen en geen steun te bieden aan bedrijven die opgericht zijn door middel van dierenleed

Amsterdam – Alle reizigers moeten hun huiswerk doen en toeristische attracties, die profiteren van dierenuitbuiting, vermijden. Dat is de boodschap van bekende filmmaker en fotograaf Jack Harries‘ exclusieve nieuwe video voor PETA UK, waarin hij uitlegt hoe dieren die worden gebruikt in de toeristische industrie – van stieren in Spanje tot olifanten in Azië – levens vol ellende en ontbering doorstaan, zodat nietsvermoedende vakantiegangers een paar minuten kunnen genieten van een nieuwigheidje.

“Dieren blijven lijden zolang toeristen op vakantie betalen voor deze dierenmishandeling,” zegt Harries. “Onthoud: een moment van genot voor ons kan een leven van ellende voor hen betekenen.”

PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor vermaak” – merkt op dat olifanten die gedwongen worden om ritjes te geven of kunstjes uit te voeren bij toeristische attracties, vaak worden gescheiden van hun moeders, strak vast worden gebonden met touwen, en worden verminkt met nagels of andere scherpe voorwerpen. Veel van de faciliteiten die uitjes als “zwemmen met dolfijnen” aanbieden, gebruiken dieren die in het wild zijn gevangen. Orka’s die leven in gevangenschap, kunnen weinig anders doen dan in eindeloze cirkels zwemmen in kleine, met chloor gevulde tanks en worden gedwongen om circuskunstjes uit te voeren in ruil voor eten. Bij het Running of the Bulls-evenement in Spanje worden stieren op heel smalle straten, alsmaar slippend en glijdend, naar beneden gejaagd door honderden mensen, voordat ze in de stierenring eindigen, waar ze worden doodgestoken.

Harries sluit zich aan bij een lange lijst van beroemdheden – waaronder Joaquin Phoenix, Alan Cumming en Miro Kloosterman – die zich samen met PETA en haar internationale zusterorganisaties hebben ingezet ter promotie van medeleven voor.

Bezoek voor meer informatie PETA.nl.

#