Zal Playmobil ‘mijn eerste slachthuis’-speelgoedset uitbrengen?

Voor onmiddellijke publicatie:

9 mei 2019

Contactgegevens:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

ZAL PLAYMOBIL ‘MIJN EERSTE SLACHTHUIS’-SPEELGOEDSET UITBRENGEN?

PETA UK roept speelgoedmerk op om de waarheid te laten zien over de manieren waarop dieren gedood worden voor voedsel

Amsterdam – PETA UK vroeg in april aan speelgoedfabrikant Playmobil om de dierenfiguren, die er misleidend gelukkig uitzien, uit de speelgoedset ‘Grote Boerderij’ te verwijderen, omdat ze de realiteit verkeerd weergeven van het leven voor dieren in de veehouderij, die leed en geweld ondergaan. En vandaag heeft de groep, na geen reactie van het merk te hebben ontvangen met betrekking tot deze kwestie, voorgesteld om een ‘Mijn eerste slachthuis‘-set uit te geven, die kinderen zou laten zien hoe koeien daadwerkelijk worden behandeld in de zuivelindustrie.

Omdat koeien die voor zuivel worden gebruikt naar de slacht worden gestuurd als ze niet langer voldoende melk produceren om rendabel te zijn voor de veehouder, bevat de door PETA UK voorgestelde ‘Mijn eerste slachthuis’-speelgoedset twee koeienfiguurtjes die ondersteboven zijn opgehangen met doorgesneden kelen. En omdat mannelijke kalveren door de zuivelindustrie als nutteloos worden beschouwd, zit er in de set ook een kalf dat in een kruiwagen is gedumpt om te worden afgevoerd.

 

“Als Playmobil speelgoed wil aanbieden gebaseerd op bedrijven die dieren uitbuiten voor voedsel, zou het op zijn minst de omstandigheden waarin ze leven en sterven niet verkeerd moeten uitbeelden”, zegt Elisa Allen, directeur van PETA UK. “PETA UK roept het bedrijf op om niet meer tegen kinderen te liegen over de gruwelen en de wreedheid achter elk glas koemelk en elk runderlapje.”

PETA – wiens motto voor een deel luidt, “dieren zijn niet van ons om te eten” – verzet zich tegen het speciësisme, een wereldbeschouwing waarin de mens superieur is. De groep merkt op dat de voedselindustrie elk jaar verantwoordelijk is voor het dagelijkse lijden en de angstaanjagende dood van miljarden dieren – die vreugde, pijn, angst, liefde en verdriet ervaren en hun leven waarderen, net zoals mensen dat doen. In de hedendaagse vlees-, eier- en zuivelindustrieën worden koeien gedwongen gescheiden van hun geliefde kalveren, worden de kelen van kippen doorgesneden terwijl ze nog bij bewustzijn zijn, en kunnen biggen worden gecastreerd en hun staarten worden afgesneden zonder pijnstillers.

PETA’s gratis vegan startpakket is hier beschikbaar. Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

 

#