‘ZEEHOND’ REIST NAAR BRUSSEL MET EEN BOODSCHAP VOOR DE CANADESE PREMIER: STOP NU MET DE SLACHTING

Voor directe publicatie:
25 mei 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

‘ZEEHOND’ REIST NAAR BRUSSEL MET EEN BOODSCHAP VOOR DE CANADESE PREMIER: STOP NU MET DE SLACHTING

Met Justin Trudeau in de stad voor de NAVO-vergadering, roept PETA-protest bij het Grote Paleis op tot een beëindiging van het niet te rechtvaardigen bloedbad van hulpeloze zeehonden

Amsterdam – Trudeau: Stop de commerciële zeehondenjacht in Canada”: dit was de boodschap die een zeehond die het zat was aan Justin Trudeau gaf op donderdag tijdens een protest van PETA ter ere van het bezoek van de Canadese Premier aan Brussel voor de vergadering van de Noord-Atlantische Raad en de inauguratie van het nieuwe NAVO-hoofdkantoor.

Foto’s van de demonstratie zijn hier en hier verkrijgbaar.

“Canada heeft de reputatie van een vreedzaam land, maar ze zijn pijnlijk traag in het beëindigen van hun ritualistische slachting van zachtaardige, jonge zeehonden,” zegt PETA PETA woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA spoort premier Trudeau aan om actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat het bloed van gedode zeehondenpups niet langer een smet is op de internationale reputatie van zijn land.”

PETA – wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te mishandelen op welke manier dan ook” – merkt op dat terwijl de klimaatverandering al meerdere populaties van ijs-afhankelijke soorten decimeert, het jaarlijkse bloedbad ondertussen honderdduizenden zeehonden doodt en dat Canadese belastingbetalers ieder jaar ongeveer $7 miljoen betalen aan federale subsidies. Zeehondenjagers gebruiken houten knuppels, ijspriemen en geweren om de dieren te doden. Vaak overlijden ze niet meteen en moeten ze een langzame, pijnlijke dood verdragen. Er is geen markt voor zeehondenvlees, en slechts enkele grote markten voor zeehondenbont blijven over omdat de EU, de US, en Rusland het al hebben verboden.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

#