Zwierende Groentes In De Schijnwerpers In Nieuwe PETA Video

Amsterdam – Een komkommer heeft er nog nooit zo goed uit gezien – of zo onzedelijk. Ter ere van Wereld Veganisten Dag – 1 november – hebben PETA en haar zusterorganisaties een pikante video gemaakt met een knipoog naar de seksuele gezondheidsvoordelen van veganist zijn. Dit door verschillende mannen te laten zien die enthousiast en trotst hun gezonde zwengel uit de broek laten hangen, waaronder een tennisser met een degelijke wortel, een oudere zakenman met een gigantische kalebas en een technicus van de autowasstraat die weet wat hij moet doen met een banaan en een paar limoenen. Klik hier om de video te bekijken.

“Als het om het bedrijven van de liefde gaat kunnen carnivoren net zo traag zijn als het bloed dat zich door hun dichtgeslibde aders probeert te persen – maar veganisten hebben het uithoudingsvermogen om de hele nacht door feest te vieren”, zegt manager Tim Zijlstra van PETA Nederland. “PETA’s video wil op een luchtige manier laten zien dat je leven in de slaapkamer opfleuren net zo gemakkelijk kan zijn als iets veranderen in de keuken”.

Cholesterol in vlees, eieren en zuivelproducten kunnen onze aders laten dichtslibben en de bloeddoorstroming naar alle organen in ons lichaam vertragen – waaronder de organen die van vitaal belang zijn in bed. Daar staat tegenover dat veganistische maaltijden geen enkel spoor bevatten van dierlijk vet of cholesterol hetgeen in vlees, eieren en zuivelproducten te vinden is. Gemiddeld zijn veganisten dan ook fitter en slanker dan vleeseters en hebben ze minder kans op hartkwalen, beroertes, suikerziekte, zwaarlijvigheid en kanker.

Veganisten zijn zowel meelevend als hartstochtelijk: elke persoon die veganistisch wordt, redt jaarlijks vele dieren van immens leed in de vee-industrie, in slachthuizen en op het dek van vissersboten.

Klik hier voor 10 redenen om geen vlees te eten en de vegie eed af te leggen.