9 merken vegan vlees die alles op zijn kop zetten

Geplaatst op door Debra Wolford

Dit is hét moment om vegan te eten. Er komen steeds meer plantaardige vleesopties op de markt en ze worden elke dag populairder. Van je lokale winkel tot de grote supermarkten, vegan eten is niet meer weg te denken. Met al die keuze kan het een beetje overweldigend zijn om uit te zoeken welke producten de hype waard zijn en welke niet, dus vertellen we je hieronder over onze favorieten:

Vivera

Toen de 100 procent plantaardige Vivera-‘biefstukc’ in Nederland werd gelanceerd, was er landelijk media-aandacht voor. Hij is sowieso een must voor elke vegan vleesliefhebber. En voor degenen die meer lekkers willen, maakt het merk ook heerlijke schnitzel- en visburger-alternatieven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzanne (@suzanne_vegan) on

De Vegetarische Slager

Laat je niet misleiden door de naam – De Vegetarische Slager heeft veel vegan opties. De producten zijn gemaakt van soja, lupinebonen en groenten, en het assortiment bevat onder andere vegan bitterballen, kip-shoarma, rookworst en zelfs kip-teriyaki. De beroemde kipnuggets zijn helemaal het einde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Vegetarische Slager (@devegetarischeslager) on

SoFine

SoFine maakt naarmate de vraag toeneemt steeds meer geweldige vegetarische en vegan opties, waaronder verschillende kip- en visalternatieven. We raden aan om hun visvrije visburger te combineren met gebakken aardappelen, broccoli en vegan mayo – heerlijk!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SoFine ? the friendly food (@sofine_thefriendlyfood) on

Garden Gourmet

Garden Gourmet maakt gebruik van plantaardig eiwit om vegan alternatieven te maken voor populaire vleesproducten zoals hamburgers en gehakt voor ovenschotels en pastagerechten. Het heeft ook drie verschillende soorten falafel – spinazie, origineel en pittig. Bak voor een gezellig avondje met vrienden de linzenburgers – en doe er een beetje vegan mayo en ketchup op om ze nog lekkerder te maken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Garden Gourmet (@garden_gourmet_nl) on

Quorn

Filets, fajitareepjes, hamburgers, gerookte ham, plakjes kip – wat je maar kunt bedenken, Quorn heeft er waarschijnlijk een vegan versie van. Zorg er wel voor dat je goed op het etiket kijkt, want een deel van het aanbod is wel vegetarisch maar niet vegan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quorn NL (@quorn_nl) on

GoodBite

De Kaesschnitzels van Goodbite zijn om van te dromen – vegan kaas met een knapperige korst, ideaal voor bij de warme maaltijd of als snack bij een frietje. Probeer ook eens de Tempehblokjes Ketjap. Ze zijn makkelijk te bereiden, zitten barstensvol gezonde goede dingen en smaken fantastisch.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Corine – Lactosevrijeten.nl (@lactosevrijeten) on

Jumbo Veggie Chef

Vorig jaar lanceerde Jumbo een assortiment van meer dan 40 producten die vegetarisch en/of vegan zijn, inclusief hamburgers, schnitzels en shoarma, en omdat het het eigen merk van de supermarkt is, is het ook goed voor je portemonnee. Of je nou snel tijdens je lunchpauze iets wilt oppikken of iets makkelijks wilt voor het avondeten, ga voor de Javaanse Schijf (heerlijk te combineren met piri-piri saus) of de Pulled Veggie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jumbo (@jumbo) on

Albert Heijn

Albert Heijn heeft ook een heerlijk assortiment vegan en vegetarische etenswaren. De diervriendelijke producten zijn verkrijgbaar in de meeste filialen en online. De verse plantaardige hamburger is zeker een aanrader – hij is gemaakt van soja en een bevat wel 18 gram eiwit per burger.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Albert Heijn (@albertheijn) on

Beyond Meat

Op dit moment is de Beyond Meat-burger in Nederland exclusief verkrijgbaar bij de vier Thrill Grill-restaurants, gevestigd in Amsterdam, Haarlem en Tilburg. Ondanks dat het innovatieve merk nog niet overal in Nederland verkrijgbaar is brengt het een revolutie teweeg in de vegan vleeswereld met ieder niet genetisch gemodificeerde, glutenvrije erwteneiwitproduct.

*Update mei 2019* De Beyond Meat-burger is nu verkrijgbaar bij de Jumbo en de Albert Heijn!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyond Meat (@beyondmeat) on

Ons gratis vegan startpakket zit vol tips en informatie over vegan leven – voor dieren, het milieu en je gezondheid. Download vandaag nog een exemplaar!