Alicia Silverstone gaat liever naakt dan dat ze wol draagt

Geplaatst op door PETA Nederland

Alicia Silverstone staat bekend om haar compassie, of ze nou een gezonde veganistische levensstijl promoot of samen met PETA UK wreedheid jegens dieren blootlegt. Nu neemt ze de wrede wolindustrie voor haar rekening.

In deze sprekende nieuwe advertentie geeft Alicia zich bloot om te laten zien dat wol op schapen hoort, niet op mensen, en om de ogen te openen naar de wreedheid die men wellicht niet eerder heeft overwogen. Zoals ze zegt, “Over het algemeen wordt er niet veel over wol nagedacht. Het is gewoon niet iets dat onder de aandacht wordt gebracht”.

PETAAliciaSilverstoneWOOLFoto: Brian Bowen Smith

Vanaf hun geboorte kennen schapen in de wolindustrie pijn en mishandeling. De grootste wol-exporteurs van we wereld, zoals Australië, laten schokkende procedures toe zoals mulesing dat wordt uitgevoerd op lammetjes. Daarbij wordt bijvoorbeeld de staart van het dier afgesneden zonder pijnbestrijding in een ineffectieve poging om infectie door vliegen te voorkomen.

Medewerkers die schapen scheren, worden vaak betaald per hoeveelheid en niet per uur, dus werken ze zo snel ze kunnen, weinig rekening houdend met de dieren. De schapen worden rondgegooid, grof geschoren, verwond met scherpe gereedschappen en zelfs geslagen en geschopt door gestreste medewerkers. Veterinaire zorg voor wonden en verwondingen wordt hen ontzegd en sommigen overlijden zelfs door de schok van de ervaring.

Zoals Alicia aangeeft, worden schapen hoogstwaarschijnlijk verkocht voor vlees wanneer hun wolproductie vermindert en kunnen ze zelfs de horror van een levende export naar een slachthuis ervaren: “Wanneer schapen niet langer nuttig worden geacht, worden ze gedood. Er is geen leuke plek waar ze heen gaan omdat ze schapen zijn gebruikt voor wol”.

Dieren die in de wolindustrie worden geboren, ervaren een leven vol leed enkel en alleen zodat mensen wollen truien, mutsen en sjaals kunnen dragen. De volgende keer dat u gaat winkelen, bekijk dan de vele, vele knusse alternatieve en laat wollen kleding uit uw kledingkast en in het schap liggen.