BEKIJK: Moedige activisten onderbreken stierengevecht, een ervan wordt in de ring getackeld en geschopt

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

“Laten we traditie niet verwarren met barbaarsheid.”

Afgelopen zaterdag sprongen Vegan Strike Group activisten de stierengevechtarena in na het eerste stierengevecht van het Feria de Dax in Frankrijk. Ze hadden anti-stierengevecht boodschappen op hun lijf getekend en sprongen bijna 3 meter naar beneden de arena in om de gruwelijke slacht af te wijzen.

In de video is te zien hoe een van de activisten, degene die de woorden “Corrida, the shame of France” (corrida is Frans voor “stierengevecht”) op zijn borst had staan, tegen de grond gegooid wordt en herhaaldelijk wordt geschopt, naar verluidt door een van de organisatoren van het evenement. De activisten werden opgepakt, maar zijn inmiddels vrijgelaten.

[twitter=https://twitter.com/PETA_France/status/896660809195163648]

Ieder jaar worden duizenden stieren op barbaarse wijze gedood in stierengevechtarena’s overal in de wereld, waaronder Frankrijk, Mexico en Spanje. De dieren worden vaak voor het gevecht aanvangt opzettelijk verzwakt en zij zullen het nooit overleven. Hun hoorns worden soms afgeschaafd om ze te desoriënteren, zandzakken worden op hun rug gedaald om hen te verzwakken en er wordt vaseline in hun ogen gewreven om hun gezichtsveld te vertroebelen. Het verminkte, verdwaasde dier heeft geen kans tegen de met een zwaard zwaaiende matador, die hen op langzame wijze zal proberen te doden om zijn doodsstrijd te verlengen en zodoende een ‘beter spektakel’ te creëren. Het is gepast om stierenvechten te omschrijven als een “sport” voor lafaards.

Kom op voor stieren

Het verzet tegen stierenvechten neemt toe, maar er is nog veel werk te doen. Indien u Frankrijk of Spanje bezoekt, of een andere regio waar deze bloedsport plaatsvindt, koop dan geen kaartje voor een stierengevecht. Toerisme is een van de belangrijkste excuses voor het in stand houden van deze vreselijke traditie. En ook al willen de meeste bezoekers die deze wreedheid aanschouwen er nooit meer naar toe, is het tegen die tijd te laat, het geld is betaald en de schade is aangericht.

Bezoek ook PETA’s actiecentrum voor actuele actieoproepen tegen stierengevechten.