‘Blackfish’ komt naar Nederland

Geplaatst op door PETA Nederland

Orka’s en andere zeedieren sterven stelselmatig vroegtijdig door stress en andere oorzaken die verbonden zijn aan het opgesloten zitten in dolfinaria en aquaria, zoals SeaWorld, het Dolfinarium en Loro Parque.

Ondanks talrijke drama’s, waaronder de dood van veel orka’s en trainers, wordt de veiligheid van zeedieren en mensen nog steeds in gevaar gebracht. Blackfish, de nieuwe film van Gabriela Cowperthwaite, onthult de leugens achter het “vermaak”.

De film vertelt het verhaal van Tilikum, een orka die optreedt en door zijn opsluiting de dood van meerdere mensen heeft veroorzaakt. Door schokkende videobeelden en emotionele interviews is zijn buitengewone karakter nauwkeurig bekeken, evenals de wrede behandeling van zijn soort in gevangenschap, het leven van trainers en de druk die hier bij wordt uitgeoefend door de miljarden industrie in de attractieparken.

In Loro Parque en SeaWorld worden zeer intelligente en sociale orka’s opgesloten in erg kleine tanks waarin ze niets kunnen doen wat natuurlijk en belangrijk voor hen is. De film opent uw ogen voor de wrede industrie die deze dieren uitbuit, en we moedigen onze aanhangers aan om vrienden en familie uit te nodigen de film te zien.

U kunt de film in Nederland bekijken vanaf 7 november in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Wilt u meer doen? Morgan is een orka die geboren is in vrijheid en momenteel wordt vastgehouden in Loro Parque, waar zij gedwongen wordt nietszeggende trucjes te doen en op een wrede manier opgesloten zit die niet te rechtvaardigen is in een klein betonnen bassin met orka’s die haar plagen en aanvallen. Onderneem actie, en vraag om overplaatsing naar een verblijfplaats aan de kust, waar ze kan rehabiliteren en mogelijk teruggebracht kan worden naar huis en haar familie.

Klik hier om te helpen Morgan te bevrijden!

Loro Parque