Casey Affleck wil dat je helpt met het stoppen van dierenleed in circussen

Geplaatst op door PETA Nederland

Het grootste circus in Amerika, Ringling Bros. en Barnum & Bailey Circus, mag dan wel hebben aangekondigd dat het zijn dieren mishandelende shows na 146 jaar stopzet, maar vele andere producenten blijven grote katachtigen nog uitbuiten – en voor de dieren in hun kooien is het eind nog niet in zicht. Nu belicht Casey Affleck het wrede en archaïsche gebruik van dieren in circussen.

Diegenen die de door critici gewaardeerde en award winnende film Manchester by the Sea hebben gezien, zullen Affleck hebben aanschouwd in een vernietigende performance als man wiens ziel is gebroken door een zeer emotionele tragedie. Deze moedeloosheid wordt gedeeld met dieren in circussen die fysieke zowel als psychologische mishandeling ondergaan.

Reizende circussen gebruiken billboards, commercials en andere promoties om een fijne tijd met de familie te adverteren – maar hun shows zijn niet fijn voor tijgers, leeuwen, olifanten en andere dieren die worden gedwongen om betekenisloze trucs uit te voeren onder de dreiging van geweld met stokken, olifantenhaken, zwepen en elektrische stokken. Blootgesteld aan slaag, isolatie en verwaarlozing zullen deze dieren blijven lijden in de handen van circussen voor gewin zoals het publiek blijft betalen.


Meelevende mensen overall gebruiken hun stem – en hun portemonnee – om circus promotors te laten zien dat dierenmishandeling geen vermaak is. Wilde dieren in circussen zijn gelukkig al verbannen in Nederland, maar we mogen niet stoppen in het opkomen voor grote katachtigen, olifanten en alle dieren die in circussen gebruikt worden. Wanneer u op vakantie bent, of op bezoek bent in een ander land, steun dan alstublieft deze mishandeling van dieren niet door niet naar wreed spektakel te gaan.

Beloof enkel diegenen te steunen die diervrij zijn en die getalenteerde, vrijwillige menselijke performers gebruiken om publiek te vermaken. Er zijn zo veel meer spannende en innovatieve producties die het publiek versteld doen staan zonder dieren, en de vraag naar dit soort spektakel blijft maar groeien.