Deze CGI-olifant laat zien hoe overbodig het is om dieren uit te buiten in films

Geplaatst op door PETA Nederland

Dit is Bertie de olifant. Ze is de ster van de film van Zak Boxall en Chris Turner, studerend op de Universiteit van Hertfordshire, en ze is gemaakt door het gebruik van computer-generated imagery (CGI).

De studenten zeggen dat ze “de schoonheid en onschuld van een levende olifant” wilden vastleggen, zonder een echte olifant te gebruiken. En dat is ze gelukt.

PETA UK heeft ze daarom hun ‘Innovation in Film Award’ gestuurd voor het helpen bewijzen dat het gebruik van mishandelde gevangen dieren op het witte doek uit de tijd is.

De toekomst van de film ligt in de technologie zoals CGI en niet in het dwingen van dieren om op te treden. Dieren die worden uitgebuit voor film en tv kunnen extreme stress ervaren en hebben vaak een verzwakt immuunsysteem door het reizen. Daarnaast wordt hen alles ontzegd wat voor hen natuurlijk en belangrijk is en belanden ze in dierentuinen of andere verblijven in gevangenschap wanneer hun ‘15 minutes of fame’ voorbij zijn.

Elephant-chains-Thailand-770x476

Er is niets betoverend aan showbizz voor olifanten en andere dieren die gebruikt worden in tv, film of advertenties. PETA roept alle regisseurs en producers in de entertainmentindustrie op om het goede voorbeeld van deze studenten te volgen. Als u een film ziet die dieren uitbuit, neem dan contact op met de producenten en vertel hen waarom u bezwaar maakt.