Dit wil Pamela Anderson voor haar verjaardag

Geplaatst op door Debra Wolford

Pamela Anderson is vandaag jarig en het enige cadeau dat ze wil is de vrijheid van alle orka’s en dolfijnen die op dit moment gevangen worden gehouden in zeepretparken.

Om aan te tonen hoe klein het gemiddelde bassin is waarin de gevangen orka’s en dolfijnen worden gehouden, poseert Anderson poedelnaakt in een badkuip onder de woorden: “Zou jij decennialang in een badkuip kunnen wonen?”

Pamela Anderson in een badkuip voor zeedieren

In de open oceanen vormen orka’s complexe banden en kunnen ze tot wel 225 kilometer per dag zwemmen. In pretparken zwemmen ze rondjes in ondiepe bassins gevuld met chemisch behandeld water, waar het hoge niveau van blootstelling aan de zon huid- en oogaandoeningen kan veroorzaken.

Zeereservaten zijn een goede zet

Wereldwijd creëren steeds meer zeeparken zeereservaten. Het National Aquarium in de VS laat dolfijnen met pensioen gaan in zo’n habitat, wille dolfijnen worden verplaatst van een Chinees zeepretpark naar een opvangcentrum in IJsland, en het parlement in Pamela’s geboorteland Canada heeft er recentelijk voor gestemd om het houden van dolfijnen en walvissen in gevangenschap volledig te verbieden.

Wat je kunt doen

Helaas verkoopt TUI Group nog steeds toegangskaartjes voor SeaWorld en ondersteunt het daarmee de mishandeling van deze dieren. Aangezien het zeepretpark wordt geconfronteerd met een dalende aandelenkoers en een gestage afname van het aantal bezoekers, is het tijd dat TUI Group in de voetsporen treedt van talloze andere reisaanbieders – waaronder STA Travel en Thomas Cook – en de banden verbreekt met dit ‘pret’-park.

Deel jouw mening met TUI Group en verzoek het bedrijf om orkamishandeling niet langer te steunen.