Deze oude dolfijn heeft kanker – maar wordt nog steeds gedwongen op te treden

Geplaatst op door PETA Nederland

Bucky wordt nog steeds gedwongen toeristen op zijn rug mee te sleuren, door hoepels te springen en “dolfijnenkussen” uit te delen in een Australisch zeedierenpark.

Hij is een 47-jarige tuimelaar – ongeveer 80 in mensenjaren – wie gevangen wordt gehouden in het Dolphin Magic Park in Australië sinds hij 6 maanden oud was. Ondanks het feit dat hij in 2013 met kanker gediagnosticeerd werd, moet hij nog steeds iedere dag werken en betalend publiek vermaken.

Het is al erg genoeg dat hij al decennialang dag in, dag uit gedwongen wordt vernederende circusshows op te voeren, maar het is simpelweg hartverscheurend dat hij dit ook nog moet doen terwijl hij oud en ziek is.

Dit is alweer een voorbeeld van hoe weinig zeedierenparken om het welzijn van dieren geven. Recentelijk overleed in ditzelfde park een van Bucky’s zonen, een 1 jaar oude dolfijn genaamd Ji-Ling, na het eten van stokken, bladeren en een stuk metaal in een van de tanks. Er zijn vele vergelijkbare verhalen van zeedierenparken over de hele wereld, zoals SeaWorld, waar dieren tragisch jong stierven omdat ze in onnatuurlijke omstandigheden moeten leven.

Dolfijnen zijn hele intelligente en sociale dieren die een rijk en complex leven leiden in het wild waarbij ze tot wel 80 kilometer per dag zwemmen. Als ze worden opgesloten in kleine tanks vol met chloor lijden ze net als een mens wanneer deze jarenlang in een kleine omgeving wordt opgesloten.

Lokale groepen zoals Australia for Dolphins werken hard om een eind te maken aan Bucky’s lijdensweg en hem met pensioen te laten gaan in een opvangcentrum. Maar u kunt ook dieren zoals Bucky helpen – ga wanneer u op vakantie bent niet naar zeedierenparken en attracties waar u kunt “zwemmen met dolfijnen”. Als u reisbureaus ziet die deze activiteiten aanbieden, stuur ze dan een e-mail om hen te vragen te stoppen met het promoten van dierenmishandeling.