Een grote stap terug: ban op stierengevechten in Catalonië afgewezen

Geplaatst op door PETA Nederland

BREKEND NIEUWS: Het Spaanse Constitutioneel Gerechtshof heeft zojuist de ban op stierengevechten in Catalonië opgeheven.

bullfight-cc0-870x420

Het is een zwarte dag voor dieren. De schaamtevolle beslissing ondermijnt de wens van de grote meerderheid van Catalanen en zou barbaarse stierengevechten – waarbij doodsbange dieren langzaam dood worden gestoken voor vermaak – kunnen laten terugkeren in de regio.

Het hof claimt dat Catalonië niet de autoriteit heeft om een activiteit te verbannen die erkend is door de Spaanse regering als onderdeel van het ‘cultureel erfgoed’ van het land. Maar marteling is geen cultuur.

Steun voor stierengevechten wankelt door geheel Spanje. Sinds Catalonië de tweede regio werd die dit gewelddadige spektakel verbood in 2012 (na de Canarische Eilanden in 1991), hebben steeds meer lokale autoriteiten dit voorbeeld gevolgd.

Deze uitspraak betekent een grote stap terug, tegen de stroom in van de publieke opinie in Spanje en maakt onmisbare progressie tegen wreedheid naar dieren ongedaan. Het is zeer teleurstellend dat de belangen van de kleine, reactionaire stierengevecht-lobbyisten voorkeur hebben gekregen tegenover waarden als meelevendheid en progressie.

Kom in actie

PETA zal alles doen wat we kunnen om deze beslissing aan te vechten, nauw samenwerkend et activisten en anti-stierengevecht groepen in Spanje. Hou deze pagina in de gaten voor updates.

Voor nu kunt u een snelle e-mail sturen naar het Constitutioneel Gerechtshof op [email protected] om zo ambtenaren te laten waren hoe teleurgesteld u bent in hun beslissing.