PETA US EXPOSÉ: Binnen een grote handelaar die dieren levert voor film en TV

Geplaatst op door PETA Nederland

Birds & Animals Unlimited (BAU) levert dieren voor gebruik in film, televisie en advertenties, waaronder Harry Potter, The Hangover, Marley and Me, Game of Thrones, en Pirates of the Caribbean. Een ooggetuige die bij BAU werkte, legde chronische verwaarlozing vast, waaronder onvoldoende veterinaire verzorgen voor zieke en gewonde dieren, vieze verblijven en onthouding van eten zodat dieren hongerig zouden zijn wanneer ze werden getraind voor trucs.

Zoals de video laat zien, werden dieren op BAU routinematig ontzien van basisverzorging. Honden, inclusief een die volgens medewerkers in de film Hotel for Dogs gebruikt werd, werden buiten gehouden en kregen geen manden, niet eens wanneer temperatuur tot de 6 graden Celsius daalde. Een uil genaamd Crash, die volgens medewerkers gebruikt werd in de Harry Potter films, werd in een met uitwerpselen bedekt verblijf gehouden dat minstens 6 weken lang niet werd schoongemaakt, en pinguïns waarvan medewerkers verklaarden dat ze in Batman Returns gebruikt waren, werd vers drinkwater ontzegd. Hun enige bron van water was een klein, inadequaat gechloreerd zwembad.

Dieren in BAU leden ook zonder goede veterinaire verzorging. Een 12-jarig varken genaamd Miss Piggy, die volgens medewerkers werd gebruikt als biggetje in de film College Road Trip, leed aan hardnekkige bloederige zweren op haar zij. De manager van de ranch vertelde de ooggetuige dat ze leed aan een melanoom. Zover de ooggetuige waarnam, werd er geen dierenarts ingeschakeld om haar te behandelen. En Punky, een varken met zeer overgroeide hoeven, moest bijna twee weken wachten op corrigerend knippen nadat de ooggetuige haar situatie duidelijk had gemaakt. De knipper – geen professional of dierenarts – vertelde de ranch manager dat Punky artrose had, maar het varken kreeg geen pijnverlichting of medicijnen tegen de aandoening en, voor zover duidelijk voor de ooggetuigen, werd niet door een dierenarts bekeken.

Geheimhouding met betrekking tot trainingstechnieken leken een prioriteit bij BAU. De meeste sessies vonden in een gebouw plaats waar alleen trainers toegang hadden. Maar na blijkbaar een klacht te hebben ontvangen over honden met ondergewicht, kwam een lokale politieagent de faciliteit inspecteren en de manager raakte in paniek toen ze hiervan kennisnam en sprak haar zorg uit over het feit dat er “te veel informatie werd vrijgegeven”. Ze was bang dat het rapport van de agent in publieke handen zou vallen, want dat is “wanneer PETA zich ermee gaat bemoeien”.

BAU heeft een lange geschiedenis in het falen om dieren van de minimale eisen van de federale Animal Welfare Act (AWA) te voorzien en is herhaaldelijk door de USDA beboet omdat ze geen adequate veterinaire zorg voorzagen, dieren niet de nodige beschutting gaven van de elementen, niet de minimale ruimte-standaard haalden en vieze, vies ruikende kooien erop nahielden. PETA US heeft een klacht ingediend bij de USDA met betrekking tot verschillende blijkbare overtredingen van de AWA gebaseerd op het bewijs van de ooggetuige.

U kunt helpen

De leefomstandigheden die op BAU zijn vastgelegd zijn niet ongewoon voor dieren die in entertainment gebruikt worden.

Alstublieft, bekijk het volledige onderzoek van PETA US en beloof om bijdrage aan deze wrede praktijken te vermijden door geen kaartjes te kopen voor films die levende dieren gebruiken.