FOTO’S: Wat er echt met stieren gebeurt tijdens het jaarlijkse San Fermin-festival

Geplaatst op door Debra Wolford

Schrikwekkende foto’s gemaakt door activisten van de Spaanse groep Tras los Muros vertellen het verontrustende verhaal van wat er met stieren gebeurt tijdens het jaarlijkse San Fermín-festival in Pamplona, Spanje, in juli. De dronken feestgangers die ’s ochtends dieren door de straten van de stad jagen, begrijpen misschien niet hoe het festival eindigt voor diezelfde dieren.

Deze foto’s brengen de volledige verschrikking aan het licht.

WAARSCHUWING: SCHOKKENDE BEELDEN

Vóór het gevecht worden paarden geblinddoekt om te voorkomen dat ze in paniek de arena uit rennen. Ze raken vaak gewond tijdens het geweld.

Een picador te paard bereidt zich voor om een metalen lans in de rug van een stier te steken. Deze gewapende mannen zullen de lansen verdraaien en in het lichaam van het dier steken om zijn bewegingsvermogen te verminderen.

De matador kwelt de al uitgeputte, gewonde, en bloedende stier.

Uitgeput van bloedverlies stort de stier in elkaar als de matador toeslaat.

Een jong kind kijkt naar het bloedbad, ondanks een recente uitspraak van de VN dat blootstelling aan het geweld van stierengevechten indruist tegen de rechten van kinderen.

Het spektakel is voorbij – maar het leed van de stier niet.

Hij is nog in leven en ligt hevig bloedend op de grond.

Hij wordt over de vloer gesleept en laat een spoor van bloed achter.

De stier wordt aan zijn poot opgetild. Vervolgens wordt hem de keel doorgesneden en wordt hij achtergelaten om dood te bloeden.

Voor dit dier is het einde verhaal – en duizenden anderen zullen op dezelfde langzame, angstaanjagende en pijnlijke manier worden gedood uit naam van een ‘traditie’ die de meeste Spaanse mensen niet willen behouden.

Wat je kunt doen

Neem nooit deel aan stierengevechten of stierenrennen en ga er niet naartoe. Teken en deel ook onze petitie aan de premier van Spanje met het verzoek deze wrede evenementen te verbieden.