Help honden en katten zoals die op het Yulin-festival

Geplaatst op door Debra Wolford

Op het Yulin-festival in China worden dit jaar duizenden honden en katten wreed doodgeknuppeld en gedood en gebruikt voor voedsel – of, zoals te zien in het onderzoek van PETA Azië: verwerkt in kledingstukken. 

©Animal Rights Protests Photography

Onderneem alsjeblieft samen met PETA actie die een blijvende impact heeft, niet alleen voor de honden en katten in Yulin maar voor alle dieren, en help ons om onze educatieve inspanningen in China uit te breiden. De toekomst van dierenwelzijn in China hangt af van een mentaliteitsverandering in het land.

Laat de wreedheid van je bord

De gedachte aan het doden, koken en eten van een hond of kat is voor de meesten van ons ondenkbaar, omdat zij onze familieleden en onze beste vrienden zijn. We kunnen ons hun angst voorstellen wanneer ze worden opgesloten in een kooi met andere honden of katten en de kwelling die volgt wanneer ze worden doodgeknuppeld of zelfs levend gevild voordat ze tot stukken vlees worden verwerkt.

Maar je hoeft niet naar het Yulin-festival te gaan om dergelijke wreedheden te vinden. Over de hele wereld worden intelligente en gevoelige dieren gemarteld en gedood voor voedsel. Varkens zijn bijvoorbeeld slimmer dan honden, maar het is de norm dat moedervarkens zo intens krap worden opgesloten dat ze gek worden en dat bij biggen de tanden, testikels en een deel van hun staart zonder pijnstillers worden afgeknipt. In slachthuizen is het normaal dat kippen – van nature sociale en nieuwsgierige dieren – bij bewustzijn zijn wanneer ze in kokendheet water worden gedompeld, net als de dieren op het Yulin-festival. In werkelijkheid is er geen verschil tussen de honden en katten waar wij om rouwen en de varkens, koeien, kippen en andere dieren die op je bord liggen.

Er is geen verschil tussen de honden en katten die lijden op het Yulin-festival en de talloze dieren die worden gedood voor de maaltijden van mensen. De beste manier om te voorkomen dat honden, katten en alle dieren worden gedood voor voedsel, is door mededogen te tonen voor alle wezens. Neem een beslissing die levens redt: beloof vegan te worden.

Steun jij Yulin zonder het te weten?

Een van de manieren waarop Yulin en de hondenvleesindustrie geld verdienen, is door de huid van honden te verkopen en te gebruiken. Een ernstig verontrustend onderzoek van PETA Azië onthulde dat honden worden neergeknuppeld en gedood zodat hun huid kan worden verwerkt tot leren handschoenen, riemen, kragen, kattenspeeltjes en andere artikelen. In het slachthuis filmde de onderzoeker werknemers terwijl ze de ene hond na de andere met een metalen tang bij de nek grepen en hen met een houten paal op de kop sloegen. Sommige honden raakten bewusteloos, terwijl anderen schreeuwden en kronkelden van de pijn. Sommigen haalden moeizaam adem nadat hun keel was doorgesneden, waarna de huid van hun lichaam werd gerukt. Honden die daarna aan de beurt waren om te worden geslacht, blaften en jammerden toen een werknemer hen sloeg om ze langzamer te laten lopen. Een werknemer vertelde de onderzoeker dat er in deze faciliteit per dag honderdduizend honden worden doodgeknuppeld en gevild. Toen deze beelden werden opgenomen, waren er ongeveer 300 levende honden in deze faciliteit die zouden worden geslacht. Honden lijden niet alleen tijdens het Yulin-festival, maar het hele jaar door in de leerindustrie.

Wat je kunt doen

Producten gemaakt van hondenleer worden over de hele wereld geëxporteerd om te worden verkocht aan nietsvermoedende consumenten. Dus als je leer koopt, onthoud dan dat er geen gemakkelijke manier is om erachter te komen wiens huid je daadwerkelijk draagt. De beste manier om het doden van honden in China te voorkomen, is door de vraag naar hun huid over de hele wereld te stoppen. Beloof om leer links te laten liggen.

Neem contact op met je plaatselijke Chinese ambassade

Wreedheid zoals dat op het Yulin-festival is het gevolg van het feit dat dierenwelzijnswetten in China zo goed als niet bestaan. Neem alsjeblieft op een respectvolle manier contact op met je plaatselijke Chinese ambassade (China is niet gesteld op buitenlandse inmenging en niemand wil dat dit een averechts effect heeft) en verzoek ambtenaren vriendelijk er alles aan te doen om dit wrede festival te verbieden en de wetten ter bescherming van dieren te versterken. Wees je er alsjeblieft van bewust dat deze zaak cultureel gezien gevoelig kan liggen.