Het beste recept voor vegan appelflappen

Geplaatst op door PETA Nederland

Hoe bedoel je, vegan en gezonde appelflappen? Ja, ze bestaan en we hebben ze voor je gevonden! Vegan blogger Cilla Zwarts-Voogd van Squatcilla.nl maakte deze prachtige plantaardige versie van een eeuwenoude favoriete snack. Ze vulde deze met appel, abrikozenjam, rozijnen en hazelnoten maar je kunt zo creatief zijn als je maar wil. Heb je er net zo veel zin in als wij?

© SquatCilla

Voor 6 appelflappen:

6 plakjes vegan bladerdeeg (bij EkoPlaza hebben ze volkoren deeg)

1 goudreinet appel

3 tl. kaneel

2 tl. citroensap

2 el. suikervrije abrikozenjam (Zonnatura of St. Dalfour)

4 el. gewelde rozijnen

4 el. fijngehakte hazel- of pecannoten

2 tl. vanille-essence

Vegan kookroom (van Alpro of Provamel)

Hennepzaadjes, vanillesuiker, o.i.d. voor erop (optioneel)

Bakpapier

Methode:
  • Zorg ervoor dat het bladerdeeg ontdooid is voordat je begint en verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  • Snijd kleine blokjes van de appel en doe in een mengkom. Voeg kaneel, citroensap, jam, rozijnen, noten en vanille toe en meng goed door elkaar. Proef of je het beslag lekker vindt. Als je écht zoeter wilt, pak dan liever wat donkere agave of dadelstroop i.p.v. suiker.
  • Leg een vel bakpapier op het rooster van je oven en leg het bladerdeeg erop.
  • Smeer 2 randen van het bladerdeeg in met kookroom, leg wat appelmengsel in het midden en vouw dicht. Duw nog wat aan met een vork. Herhaal tot je alle 6 de plakjes deeg hebt gevuld.
  • Bestrijk de flappen voordat ze de oven in gaan met wat kookroom; dit is een fijne ei-vervanger
  • Bestrooi eventueel nog met een lekkere topping naar keuze.
  • Schuif voor 20 minuten in de oven en voilà! Laat de appelflappen daarna nog even goed afkoelen zodat ze knapperig worden.

Laat ons weten wat je van dit recept vindt via Twitter! Ben je geïnteresseerd in veganistisch leven en heb je meer tips nodig? Download ons gratis veganistisch starterspakket nu en we helpen je op weg.