Hoe maak je het perfecte vegan lunchpakket?

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Hoewel grote supermarkten in Nederland nu lekkere, vegan lunchmogelijkheden aanbieden, is het soms goedkoper en gezonder om thuis zelf een lunchpakket samen te stellen.

Hier zijn onze suggesties voor makkelijke lunchpakketten, die benijdende blikken op kantoor kunnen veroorzaken.

Belegde broodjes

Ga voor een klassieker met vegan kaasplakjes, tomaat en salade, of word creatief met hummus, avocado, zongedroogde tomaten, zwarte olijven, falafel, gerookte tofu, enz. Er zijn zoveel heerlijke vegan broodjes om te proberen!

Falafel wrap

Falafelballetjes zijn in de meeste supermarkten kant-en-klaar verkrijgbaar en zijn een lekkere vulling in een wrap met salade en augurken. Dit is ook de meest voorkomende veganoptie in de belegde broodjes-schappen in vele winkels.

Nākd repen

Deze kleine mueslirepen, die in een duizelingwekkend scala aan smaken komen, zijn verrassend vast van structuur – ze zijn 100 procent vegan, zijn gemaakt van onbewerkte ingrediënten zoals rauwe data en cashewnoten, en tellen als een van je vijf porties fruit of groente per dag.

Couscoussalade

Het mooie van een couscoussalade is dat het super snel is om te bereiden en je kan vrijwel alles toevoegen wat je voorhanden hebt.

Melkvrije yoghurt

Alpro, Provamel en Sojade bieden allemaal gemakkelijke fruitige yoghurtpotten met een goed formaat verpakking voor lunchpakket en dus ideaal voor op kantoor.

Ontbijtkoek

Veel ontbijtkoeken, zoals Snelle Jelle, zijn vegan. Ze hebben ook een goede beet, zijn vullend en smaken naar mee. Of maak ze zelf – ze zijn heel makkelijk te maken en geweldig voor kinderen om mee aan de slag te gaan.

Super salades

Een salade kan alles zijn wat je maar wilt met het aanbod van melkvrije dressings, en het is een geweldige optie voor een lichte zomerse lunch.

Pasta

Het maken van een pastagerecht kan snel en goedkoop zijn, maar dat maakt het nog steeds een briljante lunchoptie. Probeer toppings zoals melkvrije pesto, groenten, tomatensaus of vegan kaas.

Hummus en dippers

Gebruik wortelstengels, selderijsticks, tortillachips, geroosterde pita of iets anders wat je bij de hand hebt om in de hummus te dippen. Een heerlijke, lichte snack.

Avocado op toast

Avocado op toast zorgt voor een geweldige snelle lunch die u op kantoor kunt voorbereiden, zolang er een toaster voorhanden is.

Soep

Of het nu uit een blik komt of zelfgemaakt is, groentesoepen zijn echt een goedkope en eenvoudige optie. Doe ze in de magnetron en geniet ervan met wat knapperig brood.

Gedroogd fruit en noten

Een kleine handvol gemengde vruchten en noten, zoals gedroogde abrikozen, veenbessen, papaja, walnoten, rozijnen, amandelen en cashewnoten, kunnen lekker zijn om op te knabbelen en zijn een uitstekende manier om meer gezonde eiwitten en vezel binnen te krijgen. Maak je eigen mengsel of kies een kant-en-klare selectie uit de supermarkt.

Chips

Geen andere vegan snack is zo makkelijk te vinden als een zakje chips. Ook ben je wellicht verrast door de hoeveelheid chips soorten die een bacon-smaak hebben en “per ongeluk vegan” zijn.

Oreos

We beweren niet dat deze deugdzaam zijn. Maar ze zijn echt heel lekker en soms is dat alles wat ertoe doet. 

Donkere chocolade

Onderzoek suggereert dat elke dag een paar blokjes donkere chocolade eten goed voor je kan zijn – dus, ga ervoor!

Download ons vegan starterspakketTeken de vegan eed