Hugo Boss maakt ananasleer mainstream

Geplaatst op door Debra Wolford

De diervriendelijke leerrevolutie is aangebroken! Internationaal gerenommeerd modehuis Hugo Boss heeft gereageerd op het groeiende enthousiasme voor ethische mode door BOSS Menswear-herensneakers gemaakt van ananasleer uit te brengen.

Het materiaal, bekend als Piñatex, is “een innovatief leeralternatief gemaakt van ananasbladvezels”. De bladeren zijn een bijproduct van de ananasoogst en er zijn geen andere bronnen voor nodig om het materiaal te produceren, wat betekent dat landbouwers een extra bron van inkomsten krijgen. In tegenstelling tot dierlijk leer is Piñatex ook diervriendelijk en milieuvriendelijk. De schoenen zijn verkrijgbaar in vier kleuren en maken deel uit van de belofte van Hugo Boss om meer duurzame materialen te gebruiken.

Wereldwijd worden er jaarlijks meer dan 1 miljard dieren gedood voor de leerindustrie, van koeien en kalveren tot paarden, lammeren, geiten en varkens – en zelfs honden en katten. Onderzoek naar de wereldwijde handel in huiden heeft aangetoond dat dieren gruwelijke mishandeling moeten doorstaan en dat velen zelfs levend worden gevild.

Grote ontwerpers en modehuizen, waaronder Gucci, Versace, Donna Karan en Michael Kors, zijn al bezig met het uitfaseren van bont, en het lijkt erop dat leer daarna aan de beurt is. Vooruitstrevende merken kiezen ervoor om de modegrenzen te verleggen zonder dat daarvoor dieren hoeven te lijden. Deze nieuwe schoenencollectie van ananasleer wordt als eerste in zijn soort door een groot merk uitgebracht en geeft een signaal af aan alle ontwerpers dat leer echt dood is.

Doe mee met de diervriendelijke moderevolutie door online of in de winkel een nieuw paar BOSS Menswear-sneakers te scoren en door de merken te bekijken die deel uitmaken van het ‘PETA-Approved Vegan’-programma.