Internationale actiedag! PETA-aanhangers verzoeken TUI Group om alle banden met SeaWorld te verbreken

Geplaatst op door Debra Wolford

Van Amsterdam tot Londen en meer demonstreerden vandaag PETA-aanhangers buiten TUI-winkels. Hun boodschap was duidelijk: de reisaanbieder moet stoppen met het verkopen van toegangskaartjes voor SeaWorld.

© Nancy Siesling - eyenancy.nl

De demonstraties vonden plaats op verschillende locaties en sinds de lancering van de campagne hebben duizenden mensen TUI geschreven om ze te verzoeken te stoppen met het promoten van de orka-gevangenissen van SeaWorld, waar intelligente zeezoogdieren worden gedwongen om hun dagen door te brengen door in eindeloze cirkels te zwemmen in betonnen bassins.

De orka’s die hun hele leven rondjes moeten zwemmen in kleine, betonnen cellen met chloorwater zwemmen normaal gesproken tot wel 160 kilometer per dag. De stress van de opsluiting veroorzaakt agressief gedrag, dus worden de dieren regelmatig gedrogeerd om ze onder controle te houden, en 41 orka’s en talloze andere dieren zijn in SeaWorld overleden – ver voor het einde van hun natuurlijke levensverwachting.

Sinds de lancering van de campagne vorig jaar hebben duizenden mensen naar TUI Group geschreven met het verzoek om te stoppen met het promoten van SeaWorld. Eerder dit jaar kondigde het reisbureau Thomas Cook, na intense druk van PETA UK, aan dat het zou stoppen met het verkopen van toegangskaartjes voor alle parken die orka’s in de naam van amusement opsluiten.

Wat je kunt doen

Neem contact op met TUI Group en laat het bedrijf weten hoe teleurgesteld je bent dat het toegangskaartjes blijft verkopen aan SeaWorld.

Stuur TUI een bericht

Jo-Anne McArthur / We Animals