Kom in actie! Katten worden gedood voor bontjassen

Geplaatst op door Debra Wolford

Had die bontjas een halsband?

Elk jaar worden in China talloze katten – sommigen nog steeds met halsbanden om – ontvoerd om te worden opgehangen, doodgebloed of gewurgd met een draad strop voor hun vacht. Nieuwe beelden van een Chinese markt laten verkopers zien die jassen van tabby, schildpad en oranje kattenvacht verkopen.

Een bord naast de items luidt als volgt: “Echte kattenbont, raak ze niet aan als u ze niet wilt kopen.” China is ’s werelds grootste exporteur van bont en het is volkomen legaal om de kleding voor kattenbont te kopen – ze worden zelfs verkocht op de nabijgelegen luchthaven.

Hoewel deze bontjassen duidelijk zijn gemarkeerd, vertonen Chinese pelsdierbedrijven bewust een verkeerde naam voor honden- en kattenbont voordat ze deze over de hele wereld verkopen. Ze gebruiken dezelfde tactiek die veel Chinese leerproducenten gebruiken bij het verkopen van accessoires gemaakt van hondenhuid, zoals het ooggetuige onderzoek van PETA Azië onthulde: de dieren worden doodgeknuppeld en hun huid is opzettelijk verkeerd gelabeld en verscheept naar Europa en de VS.

Als je dierenhuid koopt, is er geen eenvoudige manier om te weten of je iemands honden- of katten familielid daadwerkelijk draagt. Maar natuurlijk wordt alle pels en leer afgescheurd van een dier met zoveel intelligentie, persoonlijkheid en emotionele capaciteit als degenen waarmee we onze huizen delen.

Laat pels- en lederwaren alsjeblieft in de kast en laat alle huid op de rechtmatige eigenaar.