Laten we een veganistische wereld creëren – niet alleen door wat we eten, maar ook door wat we dragen, kopen en ondersteunen

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

De dierenrechtenbeweging heeft grote overwinningen voor dieren behaald. Alleen al in het afgelopen jaar is het Amerikaanse beruchte Ringling Bros circus gestopt, stopte SeaWorld met het fokken van orcas, stortte de angora-konijnenbonthandel in, gingen in veel landen wetten in die wreedheid tegen dieren een strafbaar feit maken en werden zelfs regelgevingen doorgevoerd die een deel van de ergste chemische proeven op dieren verbieden! PETA en haar internationale zusterorganisaties maken de wereld een minder wrede plaats voor dieren.

“[W]e zijn tegen wreedheid jegens koeien, varkens, kippen – jazeker! – maar we zijn ook tegen wreedheid jegens honden en katten en konijnen en olifanten en apen ….”

– Ingrid Newkirk, oprichter van PETA

Als u blij bent met deze overwinningen, overweeg dan deze stuitende gedachte: sommige mensen zeggen dat de vee-industrie het enige is waar we onze tijd en geld aan moeten besteden – en dat we al het andere leed moeten negeren. Maar als we naar dat advies hadden geluisterd, zouden geen van deze overwinningen zijn bereikt. Zie hoe Ingrid Newkirk, PETA’s oprichter, uitlegt waarom het zo belangrijk is dat we strijden om alle dieren te beschermen, niet alleen degenen die voor voedsel worden gebruikt:

Dus laten we alles doen dat mogelijk is – altijd – om alle dieren te helpen, in alle opzichten. Laten we een veganistische wereld creëren, niet alleen door wat we eten, maar ook door wat we dragen en kopen, hoe we onszelf vermaken en hoe we elk levend wezen behandelen.

Sluit je aan bij het actieteamHoe je een activist voor dieren kunt zijn