Naar verluidt is SeaWorld gezakt voor de dierenwelzijnscontrole van Thomas Cook

Geplaatst op door Debra Wolford

SeaWorld heeft niet voldaan aan de eisen van een dierwelzijnscontrole die werd uitgevoerd namens Thomas Cook, volgens een bericht in de Daily Mirror. Het reisbureau, dat zichzelf promoot als voorloper op het gebied van dierenwelzijn, moet nu alle banden met SeaWorld verbreken als het zijn geloofwaardigheid op dit vlak wil behouden.

Het is niet verrassend dat SeaWorld, dat zeer intelligente orka’s opsluit in kleine betonnen bassins, niet voldoet aan de eisen van een dierenwelzijnscontrole. In het wild leven orka’s in grote, complexe sociale groepen en zwemmen ze tot wel 225 kilometer per dag, maar in SeaWorld wordt hun alle fysieke, mentale en emotionele stimulatie ontzegd en worden ze gedwongen om hun dagen door te brengen door in eindeloze cirkels te zwemmen. Talloze dierenartsen en experts op het gebied van walvisachtigen hebben al vastgesteld dat de dieren lijden onder deze omstandigheden.

PETA UK is in augustus 2017 een publieke campagne gestart om Thomas Cook op te roepen te stoppen met het promoten en verkopen van kaartjes voor SeaWorld. Meer dan 100 regionale winkeldemonstraties hebben plaatsgevonden en 22.000 PETA UK-aanhangers hebben contact opgenomen met het reisbureau. Beroemdheden waaronder Paul O’Grady, Sharon Osbourne en ontdekkingsreiziger Jean-Michel Cousteau hebben de campagne gesteund. Als gevolg van de controverse heeft het bedrijf zijn online promoties van het waterpark in februari opgeschort en gezegd dat het de bevindingen van deze audit zou afwachten voordat het een beslissing zou nemen over de kaartverkoop.

Wat je kunt doen

Neem contact op met Thomas Cook en verzoek het bedrijf om alle verkoop van tickets voor SeaWorld onmiddellijk te beëindigen.