Nederland neemt een GIGANTISCHE stap voor dierenrechten!  

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

UPDATE: Voor het laatste en meest actuele bericht over deze vooruitgang, klik hier

De Nederlandse regering werkt hard om ALLE dierproeven uit te faseren – en PETA helpt mee!

Nederland neemt een historische stap en een groot standpunt in voor de rechten van dieren – en mensen! De Nederlandse regering werkt hard om dierproeven compleet uit te faseren en PETA UK wetenschappers zijn gevraagd te helpen.

img_8860

Nederland heeft al een motie aangenomen waarin wordt verklaard dat experimenten op primaten moeten worden uitgefaseerd, en nu is het doel om enkel menselijk-relevante, niet-dierlijke proefmethoden te gebruiken vanaf 2025. Deze baanbrekende beslissing is de eerste van zijn soort in welk land dan ook. Het geeft de huidige innovaties in de moderne wetenschap weer en de veranderende mentaliteit jegens de moraliteit van het gebruik van dieren in experimenten. Het is een gigantische stap die ontelbaar veel dieren zal redden en hopelijk andere landen inspireert hetzelfde te doen.

Het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid (NCad) is hard aan het werk met het opstellen van een schema om het gebruik van dierproeven te laten vervangen. De wetenschappelijk beleidsadviseur van PETA UK, Dr. Julia Baines, en Yvonne Lemmen van PETA Nederland werden onlangs uitgenodigd om een vergadering bij te wonen in Den Haag met ambtenaren en andere belanghebbenden om specifieke manieren te bespreken waarop dierproeven kunnen worden vervangen. Wetenschappers van PETA UK hebben daarop een uitgebreid dossier met informatie gegeven om de Nederlandse regering te leiden in de transitie naar diervrije proeven.

We zijn ontzettend blij dat Nederland blijft streven naar ethische, diervrije wetenschap en we kijken uit naar de dag waarop het besnijden, vergiftigen, schieten, verbranden en elektrocuteren van dieren voorgoed tot de geschiedenis behoort.

Laat uw steun blijken voor diervrije proeven door uw dank naar de Nederlandse regering te tweeten: