Nieuwe foto’s tonen aan hoe olifanten worden mishandeld in Ringling circus

Geplaatst op door PETA Nederland

Ieder jaar nemen vaders en moeder hun kinderen mee naar het Ringling Bros circus voor een beetje ‘plezier met de familie’. Maar ze weten niet dat babyolifanten op wrede manier worden geketend en elektrische schokken toegediend krijgen om hen daarmee op dwingende wijze kunstjes te leren uitvoeren.

Ouders zien nooit wat er zich afspeelt achter de schermen van Ringling’s fokcentrum, waar doodsbange en nog bij de moeder drinkende babyolifanten op rodeo-achtige wijze worden gevangen, met de nek aan een ‘anker-olifant’ worden vastgebonden en van hun moeder worden weggesleept. Vaders en moeders zijn zich niet bewust van de jarenlange intensieve en gewelddadige trainingssessies die meerdere uren per dag duren. Ze horen nooit het gegil en gehuil of zien de vergeefse en verwoede strijd van babyolifantjes als er met hen wordt geworsteld, hun lichaam wordt uitgerekt, ze tegen de grond worden gesmeten, met olifantenhaken worden gestoken en elektrische schokken krijgen toegediend.

PETA Amerika heeft van een voormalige Ringling temmer shockerende foto’s in handen gekregen die aantonen dat doodsbange babyolifantjes in Ringling’s fokcentrum barbaarse trainingsmethoden moeten ondergaan die worden gebruikt om ze in het circus te laten optreden.

E-mail deze foto’s alsjeblieft naar iedereen die u kent en vraag hen nooit of te nimmer naar een circus te gaan dat dieren gebruikt. Als u

Nieuwe foto’s tonen aan hoe olifanten worden mishandeld in Ringling circus

een van de onderstaande websites gebruikt, klik dan simpelweg op de links en deel de foto’s nu met anderen: