Saoedische prins schrijft geschiedenis door dierenmishandeling in Petra stop te zetten na PETA-reportage

Geplaatst op door Debra Wolford

Update: In overleg tussen de Jordaanse minister van toerisme en oudheden, Hare Excellentie Lina Annab; de hoofdcommissaris van het regionale ontwikkelings- en toerismebureau van Petra, Zijne Excellentie Falah Omoush en de Saoedi-Arabische prins Khaled bin Alwaleed van KBW Investments is besloten dat er ingrijpende verbeteringen zullen worden doorgevoerd in Petra, die ervoor moeten zorgen dat de traptreden van de historische plek bewaard blijven, de klachten van internationale bezoekers worden aangekaart en dat er een einde komt aan het slaan en op andere wijze mishandelen van werkdieren, zoals is te zien in PETA’s recente videoreportage over de toeristische sector in de stad.

Het recent ondertekende memorandum van overeenstemming omvat plannen voor het invoeren van milieuvriendelijke elektrische voertuigen voor toeristen en het openen van moderne dierenklinieken waar de dieren regelmatig veterinaire zorg krijgen. Er zijn ook plannen om nieuwe waterplaatsen te installeren zodat dieren toegang hebben tot voldoende drinkwater en om niet langer toe te staan dat dieren worden gedwongen om langs gevaarlijke paden te wandelen of zware lasten te dragen.


Nieuwe ooggetuigenbeelden van PETA onthullen dat er in Jordanië nog steeds dieren worden geslagen, gestoken en gegeseld om ze in beweging te houden. Het Jordaanse Ministerie van Toerisme en Monumenten had beloofd een eind te maken aan de mishandeling van ezels, kamelen, muilezels en paarden die werd blootgesteld in een recent onderzoek van PETA Azië naar de toeristenindustrie in Petra, maar er is niets veranderd.

Deze schandelijke praktijk zou al lang geleden vervangen moeten zijn door het gebruik van moderne, diervrije voertuigen.

Een PETA-rapport waarin de wreedheid in de toeristische sector van Petra wordt benadrukt, is samen met de nieuwe videobeelden gedeeld met UNESCO en met overheidsfunctionarissen. Deze nieuwste onthulling bevestigt de noodzaak van een verbod op het dwingen van dieren om toeristen rond te trekken in de historische stad.

Dieren blijven lijden in Petra: muilezels en ezels worden gedwongen om toeristen de 900 treden naar het klooster op en af te dragen, terwijl paarden gedwongen worden om koetsen te trekken op een slopende, 10 kilometer lange tocht door de oude stad, meerdere keren per dag. En kamelen schreeuwen als hun monden met geweld worden dichtgebonden.

Op vakantie komen we vaak attracties met dieren tegen – bijvoorbeeld een wandeling met olifanten, een waterpark waar zeedieren worden gehouden, of een dierentuin langs de snelweg. Ze klinken vaak aanlokkelijk voor mensen die van dieren houden – maar de dieren moeten het verlangen van toeristen om met hen in contact te komen zwaar bekopen.

Pas als we ons bewust zijn van de mishandeling die achter attracties met dieren schuilgaat kunnen we weloverwogen keuzes maken en bijdragen aan het stopzetten van deze wreedheid door te weigeren eraan bij te dragen.