Olympische fakkelceremonie eindigt met een fataal schot voor gevangen jaguar

Geplaatst op door PETA Nederland

Brekend nieuws uit Brazilië liet ons gisteren weten dat een jaguar was neergeschoten en gedood nadat ze ontsnapte van haar gevangenhouders in Manaus, waar de olympische fakkel op weg naar Rio de Janeiro langskwam.

Verontrustende foto’s die gemaakt werden op het evenement laten de jaguar zien, die naar verluidt gedrogeerd was, met een zware ketting om haar nek en gewapende soldaten achter haar. Toen de ceremonie beëindigd werd wilde de jaguar vluchten op het moment dat ze hier de kans voor kreeg. Ze betaalde met haar leven en werd doodgeschoten door een soldaat.

Wanneer zullen mensen het leren?

Wilde dieren in gevangenschap die gedwongen worden om acties te verrichten die eng en soms pijnlijk zijn, en altijd onnatuurlijk, zijn tikkende tijdbommen – gevangenschap brengt zowel dierenlevens als mensenlevens in gevaar.

Iedereen die aangeslagen is door de onnodige dood van deze jaguar, de gorilla Harambe of ontelbare andere uitgebuite wilde dieren, zou zo veel mogelijk uit de buurt moeten blijven van bedrijven die dierenlevens tentoonstellen voor menselijk “vermaak” – en zou vrienden en familie moeten vragen hetzelfde te doen. Deel dit verhaal alstublieft nu en laat mensen weten dat dieren lijden – en overlijden – wanneer ze gebruikt worden voor vermaak.