Overwinning! Armani dumpt bont van al haar merken

Geplaatst op door PETA Nederland

De Armani Groep heeft aangekondigd dat het niet langer bont zal gebruiken in haar producten, beginnend met de 2016 herfstcollecties. PETA en dierenrechtenactivisten hebben jarenlang gewerkt om dit te bereiken en nu is er eindelijk een overwinning.

Giorgio Armani liet in een verklaring weten dat de beslissing van het bedrijf gebaseerd is op dieren en milieu overwegingen: “Ik ben blij aan te kunnen kondigen dat de Armani groep een stevige toezegging heeft gedaan om het gebruik van bont uit haar collecties te verbannen. Door technologische vooruitgang van de laatste jaren hebben we nuttige alternatieven tot onze beschikking die de wrede praktijken omtrent dieren onnodig maakt. Na al tijden vooruitstrevende ontwikkelingen nagejaagd te hebben, neemt mijn bedrijf nu een grote stap voorwaarts door onze aandacht te vestigen op  belangrijke onderwerpen zoals het beschermen en zorgen voor het milieu en dieren.”

Mink 1

Enkele van de vele tactieken die PETA US en haar zusterorganisaties door de jaren heen hebben gebruikt om Armani ervan te overtuigen bont vrij te gaan zijn onder andere provocatieve demonstraties bij de flagship-winkel van het merk in Milaan en in heel de wereld, zowel als een video openbaring verteld door Gillian Anderson.

Het lijkt erop dat de Armani Groep eindelijk heeft geleerd dat dieren geen mode zijn maar vrienden.