Pete Doherty roept The Kooples op volledig bontvrij te gaan

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Pete Doherty, de zanger van de The Libertines, heeft The Kooples geschreven om hen te verzoeken bontvrij te gaan en te kiezen voor diervriendelijke mode.

Superster Pete Doherty heeft in het verleden een collectie ontworpen voor modemerk The Kooples, maar dat was voor dat hij de wreedheid ontdekte die verbonden is aan de bontindustrie. De The Libertines’ zanger heeft The Kooples nu verzocht om bont te dumpen en het lijden van dieren voor mode niet langer te steunen.

Kooples - Pete Doherty

Pete stuurde namens PETA UK een brief naar het bedrijf om hen te verzoeken volledig bontvrij te worden en zich toe te leggen om geen huiden van gedode dieren meer te gebruiken in toekomstige collecties. Hij schreef: “Er is niet veel dat mij nog choqueert maar de beelden van PETA’s undercoveronderzoek in bontfokkerijen deed dit wel – het heeft me tot op het bot geraakt. Het is overduidelijk dat de levens van deze dieren in het teken staan van marteling . . . en dat allemaal voor mode? Het is complete waanzin.”

Eerder dit jaar vierden we een overwinning toen The Kooples angorawol dumpte nadat ze een vloedgolf aan telefoontjes ontvingen van meelevende mensen. Helaas zijn de rekken wel nog steeds gevuld met bontkleding. De collectie van het merk heeft onder andere pelzen van wasbeerhonden, vossen en jakhalzen en wij zouden graag zien dat het bedrijf luisterde naar haar bezorgde klanten die hen graag zien kiezen voor diervriendelijke mode.

Dieren ondergaan vreselijke wreedheden op bontfokkerijen. Ze worden meestal gehouden in kleine draadstalen kooien, kunnen niet socialiseren of ook maar iets doen dat natuurlijk voor hen is. Uiteindelijk worden ze gek van de opsluiting. Omdat bontfokkers zich liever bekommeren om de kwaliteit van de pelzen dan om het welzijn van de dieren, worden de dieren vaak gedood in gaskamers of door middel van anale elektrocutie. Dieren als jakhalzen die in het wild worden gevangen, lijden vaak dagenlang in klemvallen terwijl ze proberen te ontsnappen, voordat ze worden doodgeknuppeld of doodgeschoten door een jager.

We roepen The Kooples op om te stoppen met het gebruik van wreed bont en zoals Pete zelf zegt: “laat zien dat dierenleed je iets kan schelen door het verbod op angora te verlengen naar … alle dierenpelzen”.

 

Verzoek The Kooples om bont NU te dumpen!