Goed nieuws: L’Oréal Group verbiedt borstels en kwasten van dierenhaar

Geplaatst op door Debra Wolford

Na een oproep van PETA US heeft L’Oréal Group, het grootste cosmetica- en schoonheidsbedrijf ter wereld, besloten om alle dierenhaar te verbieden!

PETA US en bijna 80.000 leden van het publiek hebben Baxter of California – eigendom van de L’Oréal Group – aangespoord om borstels en kwasten van dassenhaar te verbieden. Als gevolg heeft de L’Oréal Group beloofd om niet alleen dassenhaar, maar alle dierenhaar uit zijn producten te halen.

Als dank heeft PETA US het Franse bedrijf een doos heerlijke vegan bonbons gestuurd.

Wat is er mis met dassenhaar?

Dassenhaarborstels zijn worden gemaakt door intelligente, gevoelige dassen uit te buiten en te slachten. Een onderzoek van PETA Azië onthulde dat dieren worden opgesloten in krappe draadkooien die zijn blootgesteld aan de weerselementen, en de stressvolle omstandigheden leiden vaak tot verwondingen en ernstige psychische stoornissen.

Ooggetuigen zagen arbeiders jankende dassen over het hoofd slaan met wat ze maar konden vinden, inclusief een stoelpoot, voordat ze hun de keel afsneden.

Een dier bleef nog een minuut lang bewegen nadat zijn keel was doorgesneden, en een ander miste een voet, wat de eigenaar van het bedrijf toeschreef aan een gevecht met een das in de buurt.

Dassen zijn buitengewoon sociale dieren die van nature uitgebreide ondergrondse burchtenstelsels construeren, waarvan sommige al eeuwen oud zijn en door vele generaties van dezelfde dassenfamilie worden bewoond. Het zijn nauwkeurige dieren die aparte kamers hebben om in te slapen en te bevallen, evenals aangewezen ‘toiletgebieden’ buiten. Hun wrede slachting is onmenselijk en niet te rechtvaardigen.

Risico voor de volksgezondheid

Wanneer wilde dieren worden opgesloten in smerige kooien, kunnen ziekten zoals gemuteerde vormen van het nieuwe coronavirus makkelijk uitbreken en zich verspreiden. Dit is al gebeurd op nertsbontfokkerijen en de dassenhaarindustrie vormt een soortgelijk risico voor de menselijke gezondheid, waardoor de kans op een effectief vaccin kleiner wordt.

Wat je voor dassen kunt doen

Er is geen aanvaardbare reden om borstels of kwasten te gebruiken die dierenhaar bevatten – voor het aanbrengen van make-up, scheren of schilderen – vooral niet nu er zoveel hoogwaardige vegan haren beschikbaar zijn.

Roep merken die nog steeds profiteren van deze mishandeling op om dassenhaarborstels onmiddellijk te laten vallen ten gunste van diervriendelijke opties: