Overwinning! Prada stopt vanaf 2020 met het gebruik van bont

Geplaatst op door Debra Wolford

Het is feest op het kantoor van PETA, want Prada heeft als meest recente merk bont de rug toegekeerd. Het merk sluit zich aan bij Jean Paul Gaultier, Armani, Versace, Ralph Lauren, Vivienne Westwood en anderen die het wreed verkregen materiaal niet meer in hun ontwerpen gebruiken.

Het nieuws volgt op meer dan tien jaar lang campagnevoeren door de internationale zusterorganisaties van PETA, waaronder het bijwonen door PETA US van de jaarvergaderingen van Prada als aandeelhouder, het bestormen van catwalks en het organiseren van straatdemonstraties. In 2018 heeft actrice en dierenrechtenvertegenwoordiger Pamela Anderson namens PETA een brief gestuurd waarin Prada-hoofddirecteur Miuccia Prada werd opgeroepen om bont uit alle toekomstige collecties te laten en de beroemde ontwerper heeft eindelijk geluisterd.

Miuccia Prada zei het volgende:

“Door te focussen op innovatieve materialen kan het bedrijf nieuwe grenzen van creatief ontwerp verkennen terwijl het aan de vraag naar ethische producten voldoet.”

Bont is dood

Deze beslissing is inderdaad een positief teken des tijds, aangezien de overgrote meerderheid van de mensen niets te maken wil hebben met kleding gemaakt van de huid van dieren. In de bontindustrie kunnen dieren worden gekooid en geëlektrocuteerd, worden doodgeknuppeld of worden gevangen in stalen valklemmen, waar velen worden achtergelaten om langzaam te sterven aan bloedverlies. Coyotes worden nog steeds met deze vreselijke werktuigen gevangen voor de nutteloze bontkraag aan de jassen van Canada Goose.

Tegenwoordig is bont net zo dood als de arme dieren van wie het wordt gestolen, en ontwerpers die daarvoor de ogen niet willen openen kunnen net zo goed hun naaimachines meteen opruimen.

Hoewel PETA Prada prijst voor de beslissing van het bedrijf om zich te voegen bij de steeds groeiende lijst van modehuizen die bont verbieden, verzoeken we het merk om in de medelevende voetsporen van Chanel te treden door ook wreed verkregen exotische huiden – inclusief krokodillen-, hagedissen- en slangenhuiden – te verbieden uit toekomstige collecties. De meeste consumenten wensen niet langer ook maar iets iets te dragen dat gemaakt is van dieren die geëlektrocuteerd, geknuppeld en gedood zijn.

Wat je kunt doen

Help ons om meer druk uit te oefenen op het bedrijf door het op te roepen om exotische huiden onmiddellijk te verbieden: