Overwinning! Reisbureau Thomas Cook verbreekt banden met SeaWorld na een jaar lang campagnevoeren door PETA

Geplaatst op door Debra Wolford

De champagnekurken knallen bij PETA na de aankondiging dat Thomas Cook stopt met de verkoop van kaartjes voor SeaWorld – en voor alle andere parken die zeer intelligente orka’s omwille van vermaak opsluiten.

Dit goede nieuws volgt op maandenlang vastberaden campagnevoeren, onder andere door middel van meer dan 150 demonstraties in het Verenigd Koninkrijk gehouden door de geweldige aanhangers van PETA UK, tienduizenden brieven van medelevende mensen – inclusief Sharon Osbourne, Paul O’Grady en de gerenommeerde ontdekkingsreiziger en milieuactivist Jean-Michel Cousteau – en meerdere vergaderingen met het management van Thomas Cook in de afgelopen 12 maanden, onder meer tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het bedrijf, waarbij PETA UK de aandeelhouders opdroeg het juiste te doen en een einde te maken aan alle kaartverkoop aan het beruchte ‘pret’-park.

Niet voor niets moet een bedrijf dat zichzelf diervriendelijk noemt weigeren om geassocieerd te worden met SeaWorld. De orka’s die hun hele leven rondjes moeten zwemmen in kleine, betonnen cellen met chloorwater zwemmen normaal gesproken tot wel 160 kilometer per dag. De stress van de opsluiting veroorzaakt agressief gedrag, dus worden de dieren regelmatig gedrogeerd om ze onder controle te houden, en 41 orka’s en talloze andere dieren zijn in SeaWorld overleden – ver voor het einde van hun natuurlijke levensverwachting. Er is geen humane manier om deze zeer intelligente dieren in gevangenschap te houden, laat staan hen te dwingen om wrede circusachtige trucs voor voedsel uit te voeren.

Deze gedenkwaardige overwinning betekent dat Thomas Cook nu de grootste reisaanbieder voor dierenwelzijn is geworden, zoals het eerder al beweerde. Als andere reisaanbieders hopen een stukje geloofwaardigheid te behouden bij diervriendelijke vakantiegangers, moeten ze het voorbeeld van het bedrijf volgen en meteen aankondigen dat ook zij ophouden deze wrede waterparken een financiële reddingsboei toe te werpen.

Enorme dank aan iedereen die heeft geholpen deze overwinning te behalen. Of je nu onze actieoproep hebt ondertekend, hebt deelgenomen aan een demonstratie en folders hebt uitgedeeld, je plaatselijke Thomas Cook-winkel hebt gebeld om te klagen, of onze campagne met vrienden en familie hebt gedeeld, het was zonder jou niet mogelijk geweest. Samen veranderen we de wereld voor dieren. Neem voor je de champagne opentrekt even de tijd om Morgan, een jonge orka die wegkwijnt in gevangenschap in het wrede waterpretpark Loro Parque, te helpen bevrijden en haar naar huis te laten gaan door deze petitie aan de Spaanse overheid te ondertekenen.