OVERWINNING: The Kooples dumpt bont!

Geplaatst op door PETA Nederland

Het Franse merk heeft besloten zich bewust te ontkoppelen van de wrede bontindustrie.

victory-1-nederland-short

Fantastisch nieuws voor wreedheidvrije mode: na een vergadering met een vertegenwoordiger van PETA Frankrijk en na het ontvangen van tienduizenden e-mails, telefoontjes en berichten op sociale media van onze supporters, heeft het chique modemerk The Kooples aangekondigd dat het geen echt bont meer zal gebruiken in toekomstige collecties.

De beslissing zal vele dieren de horror en dood op groezelige bontfokkerijen besparen en brengt ons dichterbij bontvrije winkelstraten. The Kooples sluit zich aan bij een grote lijst retailers, van Calvin Klein tot Topshop, die bont hebben afgewezen. Eerder dit jaar stopte het merk ook met het verkopen van angorawol na een vloedgolf van protesten door bezorgde consumenten.

Nicolas Dreyfus, uitvoerend directeur van The Kooples zegt:

We zijn ontzettend begaan met dierenleed en… we hebben de beslissing genomen te stoppen met ook maar enig gebruik van bont in toekomstige collecties.

 

Dankzij PETA’s moed en wijsheid hadden we voorheen al besloten om het gebruik van angora in al onze collecties in alle landen te stoppen nadat ze ons liet zien wat voor wrede behandeling, waarvan we ons niet bewust waren, deze dieren moeten ondergaan.

The Kooples heeft PETA Frankrijk ook een gulle bijdrage van €10.000 gegeven die gebruikt zal worden om te strijden tegen de wrede bontindustrie en dieren van leed zal besparen.

Dank aan iedereen die mee heeft gedaan aan deze campagne en The Kooples heeft geholpen het licht te zien. Deel alstublieft dit goede nieuws om meer mensen te inspireren actie te ondernemen voor dieren. En onthoud, als u ooit een winkel echt bont ziet verkopen, laat u horen!